resim
Jesse Tamunobaraboye Sekidika
Takım:Sabah FK
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.74
Uyruk:Nijerya
  • 501
    atilla türker'in saçma bir haberine konu olmuş genç sağ kanat. araştırmacı gazeteci olarak meydanlarda fink atan adamlardan yüz-kat daha iyi okuryazarlık yapıyoruz sanırım. nedenini açıklayalım;

    1 kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile birlikte 2019-2020 sezonunun ara transfer döneminden itibaren futbolcular için var olan gelir vergisi yüzde 15'ten yüzde 40'a yükseldi. yani vergi oranı yüzde 166,6 artmış oldu.

    yeni yasanın içeriğine biraz daha baktığımızda, futbolcuların maaşları üzerinden kulüpler yüzde 20 stopaj yaparak ödemek zorunda. bir başka deyiş ile vergi kesintisi yapmak zorunda. geliri 500 bin tl'yi aşan futbolcular da aldığı ücretin yüzde 20'sini vergi olarak ödemek zorunda. toplam da yüzde 40'a ulaşmış oluyoruz. gel gelelim ki futbolcular net rakam üzerinden anlaşmak istiyorlar. adam kesintisini, cartını curtunu istemediği için kemiksiz kaç para vereceksin bana diyor doğal olarak. mesela saracchi'nin 700 bin €'luk maaşının yanı sıra sanırım bir 400 bin € kadar da ek maliyeti olmuş oluyor.

    ayrıca alınan paranın üzerine yüzde 40 ekleyerek değil de, net maaşa gitmek için toplam para üzerinden yüzde 40'lık kesinti yapmak gerekiyor. bunu türkiye'deki birçok gazetecinin de idrak edebileceğini sanmıyorum. yani 100tl maaş alan adamın maliyeti 140tl değil, 167*0.6=100 tl denkleminden gelmektedir.

    bahsi geçen haberde sekidika'ya ödenen ücretin yüzde 40'ını kestiğiniz zaman, kap'ta yer alan 250 bin €'luk sabit ücretine denk gelindiği görülecektir. borsada işlem yapan bir şirket hakkında böyle spekülatif haber yapmanın da ne kadar haysiyetsizce olduğu pek bir açıktır. utanmadan belgelerle diye de açıklama yapmış. galatasaray'ın haline üzülmemiz yetmiyormuş gibi bir de üçüncü sınıf adamların haberlerini okumak zorunda kalıyoruz.

    ek olarak ilgili haber: https://ajansspor.com/...-(belgelerle)-378733
    (bkz: atilla türker/#2926370)
App Store'dan indirin Google Play'den alın