resim
Sofiane Feghouli
Takım:Karagümrük
Mevki:Ön Libero
Yaş:34
Boy:1.77
Uyruk:Cezayir
  • 4941
    ırkçılık garip konu.

    şu yaşananları ırkçılık olarak tanımlayamıyorum. çünkü ırkçılık saf nefrettir. ırkçıysanız sevemezsiniz. peki disiplinsizliğini tabiyetine bağlayanlar feghouli'yi sevmiyor mu? 5 temmuz 2020 galatasaray trabzonspor maçı'ndan beri feghouli'ye bu tarz laflar etmiş insanlardan kaçı feghouli'yi hiç sevmedi?

    feghouli'nin yaşadığı şey ırkçılık değil. öfkenin doğurduğu nefret söylemi. aynı kartı bir türk görse benzer tepkiler alacaktı. profesyonel olmamasından bahsedilecek, işte yabancı sınırının bizi mahkum edeceği oyuncular denecekti. aslında benzer şeyler. sadece biz türk olduğumuz için nefret söyleminden öte ağır eleştiri halini alıyor söylenenler.

    ya da benim kafamda işler öyle... belki zihnimdeki ayrım doğru değildir. ama biz toplum olarak duygusal hareket ediyoruz. öfkemiz, sevgimiz, beklentimiz, umutsuzluğumuz aşırı oluyor. akdeniz insanı işte... feghouli yediği nanenin sonucu aşırı öfkeli bir tepkiyle karşılaştı, hepsi bu.

    ırkçılık kişiye uygar bir yaşam hakkı tanımaz.

    o nedenle feghouli'ye ırkçılığa uğradığıyla ilgili attığı tweet nedeniyle gördüğü karttan çok daha fazla kızgınım. bana göre türkiye'ye, ülke futboluna büyük zarar verdi. ha bizim hiç mi suçumuz yok. var tabi ki... nefret söylemi de mazur görüşecek bir şey değil. insan ağzından çıkanı tartmalı, duygularının mantığının önüne geçmesine izin vermemeli. ettiği lafın gideceği yeri bilmeli. feghouli ile beraber ona bu fırsatı verecek lafları eden herkes suçlu...

    fakat feghouli'ye gerçekten kızgınım. bir bok yedi. sorumluluğunu üstlenmek yerine kendini kurtarmak adına, sahte bir duygusallıkla galatasaray'a, türkiye'ye kara sürmekten çekinmedi. şu takıma geldiği günden beri formda olduğu dönemler formsuz olduğu dönemlerin çeyreği... bu nasıl ırkçılıktır ki teknik heyetinden taraftarına herkes feghouli'ye sahip çıktı...

    bana göre şu tweetten sonra fatih terim feghouli'yi geri dönüşü olmamak üzere kadro dışı bırakmalı. sokarım maliyetine. tarık çamdal'ınkini ödediysek feghouli'ninkini de öderiz. zaten sanıyorum 1 senelik sözleşmesi kaldı. madem çok samimi, para için ırkçılığa uğradığı bir yerde kalacak kadar onursuz da değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın