• 298
    ülkedeki bir avuc kafatasci, mafyacilik oynamayi seven kisiler* haricinde yapilmayan durumdur. ama ne hikmetse son donemde zorlaya zorlaya ittire ittire bu bir avuc kisilerin topluma hicbir sekilde sirayet edemeyen zorlama bozuk zihniyeti gelip yer etmeye basladi.

    bu ulkenin kodlarinda irkcilik yok. ama ne hikmetse futbol basta olmak uzere bircok sporda da zorlama tabirlerle irkcilik pompalaniyor. zenci dedik diye linc yiyoruz. neymis siyahi diyecekmisiz. anlam bakimindan ne farki var? biri arapca biri farsca kokenli ikisi de "kara olan" demek.

    ben acikcasi kuzey afrikalı futbolcular gamsız oluyor dendigi zaman hic irkcilik olarak algilamiyorum. dusunce, fikir olarak goruyorum. algim o kadar bozuk degil. dedigim gibi benim ve benim icinde bulundugum toplumun kodlarinda irkcilik denen pislik zihniyet yok. kuzey avrupalı futbolcular disiplinli oluyor dendigi zaman da irkcilik goremiyorum.

    zorlamanin anlami yok. boyle konulari toplum gundemine soktukca, o zihniyeti de otomatikman icimize sokmus oluyorsunuz. bizde ırkcilik yok. otu boku irkcilik olarak gormeye calisanlari tanidiginiz hekimlere yonlendirin. bu konuda benim de tanidiklarim var, algi bozuklugu konusunda ucretsiz terapiye yonlendirebilirim.

    edit: israrla soyluyorum ki, bu toplumun kodlarinda irkcilik yoktur. irkcilik amacli soylendigi kesin olan sozler varsa evet orada tepki gostermek en doğru harekettir. yazdigim isbu entry levent tüzemen ve feghouli 'den bagimsiz, olaylardan bihaber sekilde yazılmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın