resim
Candemir Berkman
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:89
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 3
    -------------alıntı----------------------

    1961-1962 sezonu galatasaray’ın profesyonel liglerdeki ilk şampiyonluğunu kazandığı sezondu. bu şampiyonluk mücadelesinin özellikle son haftaları büyük çekişmeye sahne olmuştu. galatasaray’ın ünlü golcüsü metin oktay’ın da o sezon italya’yanın palermo takımına gitmiş olması galatasaray’ın gol yollarında biraz zorlanmasına yol açmıştı.
    bu nedenle de o sezon tüm oyuncular esas mevkilerinin neresi olduğuna bakmaksızın gol atmak için de yoğun çaba sarf etmişlerdi.
    o yıllarda defans oyuncularının gol atması kimi zaman bazı tesadüfler bir yana bırakılırsa pek rastlanan bir şey değildi. işte galatasaray’lı defans oyuncusu candemir berkman da o sezon 31 mayıs gün oynanan zorlu karagümrük maçında attığı 2 golle şampiyonluğa giden yolda önemli bir virajın dönülmesini sağlayan isim olacaktı. kümede kalma mücadelesi veren karagümrük’ü 3-2 yenen galatasaray’ın 2 golünü candemir berkman atarken, diğerini ise ayhan elmastaşoğlu kaydetmişti.
    bir defans oyuncusu olan candemir berkman attığı 2 golle galatasaray’ın şampiyonluğuna önemli bir katkı yapmıştı hiç şüphesiz ki. ancak daha da önemlisi karagümrük kulübü başkanının berkman’ın kayınpederi olmasıydı. açıkçası candemir berkman kimilerinin sandığı gibi hatır gönül dinlememişti.

    ------------------alıntı------------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın