resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 5020
    muzmin sakat oldugu icin kadro disi birakilan, gol kacirma rekorlari kiran eren derdiyok'un kadro disi birakilmadan once 2018-2019 sezonu ilk yari istatistikleri: super lig 13 mac 7 gol, sampiyonlar ligi 4 mac 2 gol.

    falcao'nun 2019-2020 sezonu istatistikleri (30.hafta itibariyle): super lig 16 mac 10 gol 1 asist, sampiyonlar ligi 3 mac 0 gol.

    kovarak gonderdigin eren derdiyok kovulmadan once sana yarim sezonda falcao'nun 30 haftada verdigi katkiyi vermis. futbol tabii ki golden, asistten veya bazi istatistiklerden ibaret degil ama durumun vahametini gostermesi acisindan degerli bir karsilastirma oldugunu dusunuyorum bunun.

    arkadaslar egri oturup dogru konusalim. maasi 5 milyon euro olan, bonusuyla susuyla busuyla galatasaray'a maliyeti 7 milyonlara gelen oyuncu sezonun yarisinda oynamiyor. ben de atletico'daki falcao'nun hayraniydim ama futbol gecmisle oynanmiyor. gelecek sene 40 mac oynayip 30 gol atip sampiyon yapsa anca o kontratin hakkini vermis olur. bunun olacagina inaniyor musunuz? bir sene daha deneyelim, belki olurlarla bir seneyi daha cope atma riskini alabilecek durumda degiliz. dolayisiyla galatasaray'in 2020-2021 sezonunda falcao'nun kontratindan cikmasi sart kere sart. bu olursa ben kendi adima kendisini arkasindan kadikoy hasretini dindiren oyuncu olarak her seye ragmen iyi anarim.

    edit: herhalde iyi aciklayamamis olacagim ki bazi renkdaslar entry'yi yanlis yorumlamis. soyle orneklendireyim. frank de boer kariyer olarak dany'den iyi bir stoperdir: dogru. dany'nin galatasaray'a frank de boer'dan daha cok katkisi olmustur: bu da dogru. linderoth-mustafa sarp, conceicao-saidou gibi baska ornekler de verilebilir ama demek istedigim anlasilmistir diye dusunuyorum. maalesef pariltili isimler, yildizlar bazen gozumuzu kamastiriyor, gercekleri goremiyoruz. eger eren derdiyok ismiyle falcao isminin yan yana gelmesi sizi rahatsiz ediyorsa eren derdiyok yerine robin van persie yazin. benzer kalitede, benzer kariyerde, benzer maliyette oyuncular :) hepimizin yerden yere vurdugu fenerbahce'deki ilk sezonuyla falcao'nun bu sezonki katkisini kiyaslayin bakalim bir fark gorecek misiniz, gorurseniz hangi yonde goreceksiniz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın