• 8
    liga acb 2019-2020 sezonu şampiyonu. finalde* fc barcelona lassa'yı luca vildoza'nın bitime 2 saniye kala bulduğu basketle 69-67 mağlup ederek zafere ulaştılar.

    baskonia'nın koçu dusko ivanovic sezona beşiktaş'la girmişti. beşiktaş'ın ekonomik anlamda dibi görmesi sonucu takımdan ayrılan ivanovic, velimir perasovic'in baskonia'dan istifası sonrası direksiyona geçen isim oldu. covid-19 pandemisi öncesi yerel ligde 8. sırada bulunan, euroleague'de ise ilk 8'in dışında kalan baskonia, pandemi dönemini son derece iyi değerlendirmiş olmalı ki beklentileri adeta deşti. ivanovic özelinde şöyle ilginç bir istatistik mevcut:

    --- alıntı ---

    2002, 2010 ve 2020'de olmak üzere farklı dönemlerde baskonia'yı şampiyon yapan koç. baskonia, ivanovic yokken sadece bir kez şampiyon olmuştur. ivanovic'in ise baskonia haricinde herhangi bir yerde büyük şampiyonluğu veya kupası yoktur.

    --- alıntı ---

    https://eksisozluk.com/entry/109605679

    baskonia'nın zaferi yalnızca baskonia'nın değil, aynı zamanda ispanya basketbol federasyonunun da zaferidir. pandemiden en ciddi şekilde etkilenen ülkelerden biri olan ispanya'da basketbolun devam edebilmesi için gerekli olan tüm hazırlığı en profesyonel haliyle yapan, sporcuları maksimum izolasyon koşulları altında koruyarak tüm önlemleri alan ibf bu sürecin kazananlarındandır. diğer winner basketbol federasyonları için bkz. almanya basketbol federasyonu, bkz. israil basketbol federasyonu.

    liga acb'de yarı final ve final maçları tek maç olarak oynatıldı, seriler iptal edildi minimum sayıda maçla sürecin bitirilebilmesi için. insan ister istemez düşünüyor, "türkiye erkekler basketbol liginde böyle bir formül uygulansaydı acaba galatasaray gibi, pınar karşıyaka gibi, tofaş gibi iyi takımlar anadolu efes'i devirebilir miydi" diye. bunun cevabını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz elbette. neden? çünkü biz beyaz sezon ilan ettik...

    shavon shields, olimpia milano; tornike shengelia, cska moskova basketbol takımı yolcusu. birer şampiyon olarak veda ediyorlar baskonia'ya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın