• 19
    fenerbahçe'nin en az 10-15 yılına mal olmuş olan hadise.

    fenerbahçe küme düşürülseydi ne olurdu? taraftar yine desteğini verirdi. hatta aradan geçen 9 yılda sürecin evrimine bakıldığında, çok daha büyük seferberlikler düzenelenebilirdi. "başkanı hapiste olan bir kulüp" olarak futbolcular ciddi bir şekilde kenetlenir, kadro bir arada tutulurdu. bir sezon resmi geçit yaparak lige geri çıkarlardı. düştükleri ligin yayın haklarıyla ilgili yeni bir sözleşme yapılması hatta ihaleye çıkılması gündeme gelir, taraftar gittiği her yerde stadları doldurur, mağazaları boşaltır, maddi anlamda daha da büyük destek sağlardı. ikinci senesinde de en kötü ihtimalle avrupa vizesi alır, yine var olduğu seviyeye dönmüş olurdu.

    üstelik türkiye'de yaşanan değişimin de etkisiyle federasyona ve yerel mahkemlere hayvan yüküyle tazminat davaları açma şansı yakalardı...

    fenerbahçe küme düşürülmedi, peki neler oldu? en başta rakip camiaların antipatisini topladı. iyi kadrosu, çok iyi bir galatasaray kadrosuna karşı süper final kıyağına rağmen şampiyonluk kaybetti, hem de kendi sahasındaki son maçta kaybetti. 2 sezon hak ettiği, daha doğrusu yatırımının karşılığını alacağı avrupa kupası katılım gelirlerinden mahrum kaldı. uefa'ya açıktan verilen sponsorluk adı altında rüşvetlere paralar harcandı. yediği damgadan dolayı ve uzun sürüp bir türlü sonuçlanamayan davalardan ötürü adam akıllı transferler yapamadı. camia da kendini "3 temmuzdan beri bize kumpas oynanıyor" yalanına kaptırınca kamufle edilen kötü yönetimle birlikte 9 sene sonra dibi gördü.

    2014 yılından beri şampiyon olamayan, kupa kazanamayan bir futbol takımı haline geldiler. 2015'te galatasaray, 2016'da beşiktaş'a ligi kaybettiler. 2017'de yarışa bile giremediler. 2018'de nerede kalmıştık tweeti sonrası son haftaya kadar direnseler de olmadı. 2019'da uzunca bir süre küme düşme hattında gezdiler, 32. haftada matematiksel olarak ligde kalmayı garantilediler. 2019-2020 sezonuna bir gazla başladılar ama kötü galatasaray'ın 1-2 puan üzerinden yukarıya çıkamadılar, zorlu center rezaletinin ardından gelen ikinci yarı çok zorlu geçecek tweetine müteakip 2 aylık sürede şampiyonluk hasretleri çok tatlı bir şekilde bir sene daha uzadı.

    şu günlerde bir eski futbolcu, bir sezon sonu emekli olacak futbolcu, bir de bu ikisinin lisansı olmadığı için idareten ekibe eklenmiş altyapı koordinatöründen oluşan bir üçlü tarafından idare ediliyor. forbes dergisinin araştırmasına göre avrupa'da en çok borcu olan 6. kulüp durumundalar. tüm bunları ve var olan kadro niteliğine bakınca önümüzdeki birkaç sezonda da bir mucize olmazsa şampiyonluktan uzak kalacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın