resim
Emin Bayram
Takım:KVC Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 314
    emin bayram;

    -çok teknik, (pas yeteneği üst seviyede)
    -mükemmel seviyesinde çabuk ve pratik,
    -hava toplarına hakim,
    -kritik pozisyonlarda başarılı,
    -soğuk kanlı.

    bir stoperden istenen tüm özelliklere sahip. peki oynamasını engelleyen ne? hele iki as stoperin sakat iken oynamamasının nedeni ne? hele hele ahmet çalık gibi ağır ve kritik pozisyonlarda hata yapan bir stoper yerine tercih edilmemesinin nedeni ne olabilir?

    yakmayalım diye cevaplayanları duyar gibiyim ama bu cevap bana hiç mantıklı gelmiyor. 17 yaşını doldurmuş bir genci yakmayalım demek doğru olamaz. çünkü 17 yaşında oynayan ve hiç de yanmayan yüzlerce futbolcu var. üstelik yanmak da ne demek? genç bir futbolcu hata yaptı diye neden yansın. hatasız futbol oynayan kim? “yapılacak hata büyük bir kayba yol açarsa hem genci hem hoca’yı ağır eleştirilere tabi tutarlar bu da altından kalkılamaz yıkımlara neden olur“ gibi düşüncelere asla katılmıyorum. yetenekli bir futbolcu, yıllar süren eğitimini bir-iki hata ile kayıp mı edecek. ozan kabak nerdeyse her oynadığı maçta penaltı yaptırdı yandı mı? o hataların altında ezildi mi? asla ezilmedi, aksine çok daha erken olgunlaştı, tecrübe kazandı ve almanya gibi disiplin manyağı bir ülkede başarıyla oynamaya devam ediyor. uğurcan, erce, abdulkadir ömür, yusuf yazıcı gibi gençler yandı mı? kaldı ki bu jenerasyonun türkiye şampiyonu da galatasaray. şimdi herbiri yıldız adayı olan bu gençlerin oynadığı u21 liginin şampiyonu galatasaray’dan bir-iki genç çıkarken diğerlerinden beş-altı çıkıyor. bu size mantıklı geliyor mu?

    çok açık ve net bir şekilde görülüyor ki, şampiyonlar liginden gelen para hedef alındığından gençleri oynatma cesareti gösteremiyor fatih hoca. bunu belki yönetimden de isteyenler olabilir. ancak çok yanlış bir tercih. o gençleri kazanarak şampiyonlar ligine gitmek en doğrusu değil midir? emin bayram şu ana kadar yıldızlaşsaydı, atalay, berk, yunus parlasaydı şampiyonlar ligi daha garanti olmaz mıydı? günümüz futbolunda sakatlıklar artık çok sık yaşanır oldu. yaşlı futbolcuların sakatlıktan dönmesi çok geç oluyor. gençler çok daha erken dönüyor. bu durumda gençleri kazanmaya çalışmak daha mantıklı değil mi?

    şampiyonlar liginden 35 m euro kazanıyorsunuz, gidip parayı yaşlı ve sakat futbolculara gömüyorsunuz. diğer bir takım ise gençlere yatırım yapıyor ve bir futbolcusunu 25 m euro’ya satarken diğerlerine de 30 m euro üzeri teklifler geliyor. üstelik bu gençlerin maliyeti sıfıra yakın.

    fatih terim tüm bunları düşünmüyor olamaz, bilmiyor olamaz ama ne oluyorsa uygulamaya geçemiyor ve beni asıl üzen de burası. elinde yıldız adayı en az on futbolcu varken o hala gidip denenmiş semih kaya’yı, oğulcan çağlayan’ı takıma getirmeye çalışıyor. kimse kusura bakmasın bunun akılla mantıkla bağdaşır bir yanı yoktur. bizim altyapımızda şu anda emin bayram seviyesinde iki stoper daha var. isimlerini şu anda hatırlayamıyorum ama var. defalarca maçlarını izledim. diğer mevkilerde oynayanlarla birlikte en az on futbolcu var. çok yetenekliler, özgüvenliler ve de ellerinden tutup yukarı çekecek birini bekliyorlar. tıpkı ozan gibi, emin bayram gibi.

    burada yunus akgün’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. evet şans bulduğu birçok maçta yeterli gözükmedi ama iki-üç kupa maçında kumaşının kalitesini gösterdi. bence bir sezon boyunca hatırı sayılır ölçüde forma verilmeli. mihenk noktasını aşarsa yıldız olacağından şüphem yok.

    diyeceğim daha çok şey var ama şimdilik bu kadarı yeter.:(
App Store'dan indirin Google Play'den alın