• 160
    iki haftadır bu başlığa şampiyonluk adaylarının kalan maçlarını yazıp şampiyonluk ihtimalimizi hesaplıyorum. 27. haftada başakşehir'in kazanacağını, trabzonspor'un ise berabere kalacağını ve sivasspor'un puan kaybedeceğini öngörmüştüm.
    bundan yola çıkarak 28. hafta için aynı şekilde tahminleri devam ettirerek trabzon-ankaragücü maçına beraberlik yazıp sivas'ın kayseri'ye puan vereceğini yazdım. puan vermekler kalmayıp kaybettiler, fark etmez.

    tek problemimiz, bizim takıma önce 7/7 dedik olmadı, 6/6 dedik o da olmadı. bizim takım kazansa, çok da güzel ilerliyor olacaktık, fakat rakiplerin puan kaybetmesi için çalışan sinerji bu sezon bizim takıma işlemiyor malesef.

    ben yine de devam ederyim bu şekilde.

    27. hafta: (bkz: #2910701)
    28. hafta: (bkz: #2915963)

    sezonun 29. haftası itibariyle önümüzdeki takımların 5 haftada 16 puan kaybetmesiyle gerçekleşebilecek durum. tabi bizim de kalan maçlarımızda 5'de 5 yapmamız gerekecek.

    1. başakşehir 60
    2. trabzonspor 58
    3. sivasspor 53
    4. galatasaray 52

    başakşehir'e ikili averajı verdik malesef. dolayısıyla başakşehir'in kalan 5 maçtan 3'ünü kaybetmesini beklemeliyiz. trabzonspor ile maçımız var, o maçı bir zahmet artık kazanıp puan farkını 3'e indirebiliriz. ardından trabzonspor'un herhangi bir yerde bir maç daha kaybetmesini beklememiz lazım. sivasspor'a karşı ikili averaj bizim. onlara 1 puan kaybetmesini beklemeliyiz. çok da zor bir durum olmaz.
    olur da trabzonspor ve başakşehir'le aynı puanda bitirirsek ortalık baya karışır. başakşehir ve trabzonspor iki maçta da berabere kaldı. biz başakşehir'den 1, onlar bizden 4 puan aldı. bizim trabzonspor'u bir zahmet mağlup edeceğimizi düşünürsek onlar bizden 1, biz de onlardan 4 puan almış oluyoruz. bu durumda gol averajına bakar iş. trabzonspor'u farklı yenersek üçlü averajda önde oluruz.

    gelelim önümüzdeki takımların kalan maçların analizlerine.

    1. başakşehir 60
    2. trabzonspor 58
    3. sivasspor 53
    4. galatasaray 52

    ---------------------------------------------------------------------------------

    30. hafta:
    antalyaspor - başakşehir
    galatasaray - trabzonspor

    - başakşehir'in 2014'teki kuruluşundan beri antalyaspor'a karşı ezici bir üstünlüğü bulunuyor. antalyaspor tek galibiyetini başakşehir'in süper lig'e çıktığı ilk sezonun ilk haftasında almış. ondan sonra bir beraberlik dışında hep kaybetmiş. teknik direktör tamer tuna da 4 defa karşılaştığı başakşehir'e 3 defa yenilmiş. kazandığı tek maç ise 18/19 sezonunun 30. haftasındaki başakşehir - göztepe maçı. yani bizi şampiyon yapan maçlardan birtanesi. birdaha böyle bir sürpriz olabilir mi? böyle birşeye ihtiyacımız var. bizim de gaziantep'e puan vereceğimizi kimse düşünmüyordu. yine 30. haftada, yine tamer tuna ve yine bizim şampiyonluğumuz, gayet güzel bir hikaye bence.
    başakşehir 3 eksikle gidecek ve antalya 11 maçtır yenilmiyor.

    1. başakşehir 60
    2. trabzonspor 58
    3. galatasaray 55

    ---------------------------------------------------------------------------------

    31. hafta:
    başakşehir - denizlispor
    trabzonspor - antalyaspor

    - denizlispor lige yeni çıktığından ve başakşehir ismiyle ilk bu sezon tanıştığından dolayı pek geçmişleri yok. ilk yarıdaki maçta 1-1 berabere kalmışlar. teknik direktör bülent uygun istanbul bb takımına karşı ezici bir üstünlüğe sahipken, başakşehir takımına karşı henüz galip gelememiş. gaziantep ile 0-0 berabere kalmış ve bu sezon krizin dibinde olan kayserispor'la 1-4 kaybetmiş. buraya 0 puan yazıyorum.
    - antalyaspor'un da, tamer tuna'nın da trabzonspor karnesi pek iyi sayılmaz. buraya da 0 yazıyorum. uzun süren antalyaspor'un yenilmezlik serisi burada biter herhalde.

    1. trabzonspor 61
    2. başakşehir 60
    3. galatasaray 58

    ---------------------------------------------------------------------------------

    32. hafta:
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    - konyaspor başakşehir'e karşı pek kazanamasa da çok sık berabere kaldığını görüyoruz. teknik direktör bülent korkmaz başakşehir takımına karşı çok fazla maç yapmamış. geçen sezon antalya'yı çalıştırdığı dönem iki defa kaybetmiş. ben bülent hoca'nın konya'nın beraberlik serisini devam ettireceği ve bizim için son bir şarkı söyleyeceğini umuyorum.
    - denizlispor lige yeni çıktığı için trabzon ile de pek geçmişi bulunmuyor. fakat bu sezon trabzon'u yenmeyi başaran 3 takımdan biri. teknik direktör bülent uygun kariyerinde trabzon'a karşı üstün gözükse de galibiyetlerini ilk dönemlerinde, mağlubiyetlerini ise son dönemlerinde almış. son galibiyeti 2009 senesinden yani, öyle söyleyelim. denizli sürpriz yapar ve kazanır diyorum. denizli şehri daha önce bizim şampiyonluğumuzda büyük rol oynamıştı, bir daha isteriz ve yakışır.

    1. galatasaray 61
    2. başakşehir 61
    3. trabzonspor 61

    ---------------------------------------------------------------------------------

    33. hafta:
    trabzonspor - konyaspor
    başakşehir - kayserispor

    - konyaspor trabzon'u senelerdir deplasmanda yenemiyor. beraberlik dahi zor görmüş. teknik direktör bülent korkmaz ise kariyerinde üstün olduğu trabzonspor'a karşı bülent uygun gibi ilk dönemlerde aldığı galibiyetlerinden dolayı öyle görünüyor. son galibiyeti 2015 senesinden. bir önceki hafta denizli'de sürpriz olmazsa bülent hoca bir şarkı daha söyleyebilir belki ama ben denizli'de daha çok sürpriz potansiyeli görüyorum.
    - kayserispor başakşehir'e karşı pek varlık gösterememiş. fakat 18/19 sezonunda sürpriz bir beraberlik almayı başarmış. robert prosinecki en son 2012/13 sezonunda istanbul bb ile karşılaşıp 1 b ve 1 m almış. başakşehir takımına karşı henüz maçı yok. kayseri çok iyi toparlandı ve gümbür gümbür geliyor. buraya 1 puan yazıyorum.

    1. galatasaray 64
    2. trabzonspor 64
    3. başakşehir 62

    ---------------------------------------------------------------------------------

    34. hafta:
    kasımpaşa - başakşehir
    kayserispor - trabzonspor

    - kasımpaşa genel olarak kötü bir bilançoya sahip olsa bile 18/19 sezonunda başakşehir'i yenmeyi başarmış. mbaye diagne'nin golleriyle... :) teknik direktör fuat çapa henüz başakşehir ismine karşı maç yapmamış. birşey çıkar mı bilemiyorum. 0 yazalım oraya da.
    - trabzonspor kayseri'ye karşı son senelerde gayet üstün. robert prosinecki de tıpkı başakşehir'e karşı olduğu gibi en son 2013 senesinde karşılaşmış rakibiyle. burada pek fazla konuşmaya gerek yok. kayseri hala küme düşme potasında olursa buradan da 1 puan çıkarabilir.

    1. galatasaray 67
    2. trabzonspor 65
    3. başakşehir 65

    biz kazanabilsek, her yer tutuşacak. fakat biz kazanamıyoruz. 67 puanlı şampiyon yok tarihte. en düşük puan 69, onu da biz geçen sezon yaptık. bu sezon da böyle bir rekor kırar mıyız? inşallah diyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın