resim
Erol Bulut
Görev:Teknik Direktör
Takım:Cardiff
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 180
    fatih hoca ile milli takım mevzusundan kalma arasında bir sıkıntı olacağını düşünmediğim eski teknik direktör.
    kendisi abdullah ercan, ergün penbe, hakan ünsal gibi isimlerin fersah fersah gerisindeydi. hatta bunların arkasında 4. isim olan ibrahim üzülmez'den de iyi olduğu söylenemezdi. bu isimler çaptan düştüklerinde milli takımın başına ersun yanal geçti. ersun yanal görev yaptığı 4 yıllık süre boyunca sağ ayaklı olan ve asıl mevkisi sol bek olmayan ümit özat'ı sol bek oynattı. hatta ümit'in 60 küsür orta yaptığı danimarka maçı yanılmıyorsam bayağı bir meşhurdur.

    2005 de milli takımın başına fatih hoca geçtiğinde erol bulut artık 30 yaşına gelmişti ve uzun zamandır yarışmacı bir takımda oynamadığı gibi kariyerinde sadece 3 milli maçı vardı. bu şartlarda bir oyuncuyu da hiç bir teknik direktör yeni bir yapılanmaya dahil etmezdi. milli takımda yeni bir yapılanma arayan fatih hoca da dahil etmedi. onun yerine volkan yaman, murat ocak, çağlar birinci ve hakan balta gibi genç oyuncuları denedi ve hakan balta ile aşı tuttu.

    kendisini kariyerinin en önemli yaşlarında milli takıma almayan ve sağ ayaklı bir savunma oyuncusundan sol bek devşiren ersun yanal'dı. ersun yanal görevi bıraktığında da kendisi 30 yaşında ve milli takımda yalnızca 3 maçı olan gitti hiç bir yerde uzun vadeli planlara dahil edilmeyen sıradan bir anadolu takımı topçusu kimliğindeydi. bu konuda birine gönül koyacaksa o kişi ersun yanal'dır bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın