resim
Oğulcan Çağlayan
Takım:Kocaelispor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:28
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 254
    25 senedir bi fiil futbol aşkımdan dolayı çoğu türkiye ligi maçını izlerim. 5 yaşımdan şu zamana kadar hayatım türk futbolu ile geçti
    oğulcan 1.88 boyunda(buna çok şaşırdım transfermarkt böyle yazıyor uzundu ama bu kadar durmuyor), 75 kilo, genellikle kanat forvet ve santrafor oynama kabiliyetine sahip 26 mart 1996 doğumlu türk futbolcu. futbolda profesyonel liglerde oynamaya başladığı ilk andan itibaren potansiyelli olarak nitelendirilmiş, fizikli ve fiziğine rağmen hızı ve yüksek olan top tekniği ile göze çarpmış, nice yeteneğin kaybolduğu ve hiç bir zaman gelişme imkanı bulamadığı türkiye 1. ve süper liginde tutunmayı başarmış, toplamda 7-8 senede 200e yakın maç yapmıştır. bu da yaşına göre tecrübesini göstermekte.

    türk futbolu yapısı itibariyle, türkiye liginde oynayan yerli futbolcular oyunlarında 2 kere pik yapar. birincisi 16-19 yaş aralığındadır. bu aralıkta futbolcular yaş gruplarındaki dengesizlik, nüfusa geç yazılma, erken fiziksel gelişim, rezerv lig olmaması sebebiyle genellikle ön plana çıkar. (bkz: batuhan karadeniz)(bkz: cem sultan)(bkz: özgürcan özcan). ikinci gelişim aralığı ise 16-19 arasında potansiyelli olarak lanse edilen gençlerin sert futbol, türk futbolundaki düzensiz yapı, genç oyuncuların şans bulamaması, günü kurtaran yöneticiler ve teknik direktörlerle beraber 26 yaşına kadar mental olarak çok fazla gelişemez, sağ kalanlar 26sından sonra 27-30 yaş aralığında mental gelişme ile 2.pikini yapar. oğulcan bu anlamda mental gelişmini sağlayacak kadar süre almış, kendisine artık daha büyük futbol akılları tarafından mental eklenmelerinin yapılması gereken yaşa diğer türk futbolculardan erken, dünya futbolcularından ise daha geç bi zamanda erişmiştir. 2-3 sene içinde gelişme ihtimali olan, işlerin kendisi açısından iyi giderse 26-27sinde belki 20-30 milyon eurolara yurt dışına transfer yapamaz ama milli takım görebilecek bi seviyeye erişme ihtimali var. kötü giderse de anadoluya geri dönme ihtimali. ancak genel yapı ve karakteri nedeniyle 1.lig süper lig, küçük takım ya da daha küçük takım demeden inaat etmiş bir kişi ve kendisini daha da geliştirip ilk 11'e yazdırmak için elinden geleni yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın