resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull City
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1833
    benim de aradığımı bulamadığım oyunculardan biridir.

    orta alanda özel bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. çevresindeki oyuncular, onun kendi oyununu oynaması için seçilmeli. çünkü seri'nin tek iyi yapabildiği şey; pas oyunu. eyvallah, bunu iyi yapıyor da oyunun defans kısmında kesinlikle yeterli değil. fizik gücü yetersiz diyebilirsiniz ama bundan ilerisi bence; defansif alanda çabalamak bile istemiyor pek. bir 10 numara kıvraklığı, ne bileyim top sürme yetisi vs. de yok gözlemlediğim kadarıyla. bu kadar yokun arasında tek bir varı var, o var da bizim takıma oynamaya yetti çünkü kumaşı kaliteli aslında. futbolu biliyor, neyi iyi yaptığını biliyor; onu yapıyor. ek olarak yanında mario lemina gibi bir canavar yerleştirebildik ve iyi oynadı. ilerideki hücum hattı biraz daha hareketli olabilse aslında meziyeti olan pas oyununu çok daha iyi oynar; pas tercihi sayısı artacaktır ve rakip defans oyuncuları bizim hücumcuları marke etmekte zorlanacaktır. bu da dediğim gibi ona göre bir kadro kurma gerekliliğine durumu getiriyor.

    eğer bonservisini alacaksak oyunu bir nevi onun üstüne kurmalıyız. yoksa gelecek sezon da iki ileri, bir geri gider dururuz. en basitinden orta alanın direncini arttıracak oyuncular şart eğer seri ile oynayacaksak. bir de ilerisi biraz daha hareketli oyunculardan oluşmalı ki pas oyunu amacına ulaşsın.

    pas oyunu sağdaki oyuncunun sola, soldaki oyuncunun sağa verdiği oyun değildir; olmamalıdır. sonuçta futbolun temeli rakibinden çok gol atmak ve maçı kazanmaktır. bu golü / golleri bulmanın yollarından biri de pas oyunuysa, bu oyunu oynamanın temeli de oyuncuların sürekli hareketli olup rakip markajından çıkarak pas opsiyonu haline gelmesidir. bu pas opsiyonlarıyla sürekli pas yaparak rakip kaleye gidip açık bularak gol atmaktır. herkes statik durursa oyun oynanamaz. haliyle bu oyunu oynamak için iyi bir kondisyon gücüne de ihtiyaç vardır çünkü hareket elzemdir. inşallah bunlar da düşünülüyordur seri'nin bonservisi alınırken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın