resim
Mert Hakan Yandaş
Takım:Fenerbahçe
Mevki:On Numara
Yaş:29
Boy:1.74
Uyruk:Türkiye
  • 685
    süper lig 2019-2020 sezonunu ve bu sezonda kendisini düzenli olarak takip etmemin yanında sırf hafızamı tazelemek adına iki üç gündür hakkında yoğun araştırmalar yapıyorum. bu adamın en etkili olduğu ve kariyerini geçirdiği pozisyon klasik 10 numara ve fenerbahçe'nin mevki olarak yeni alex'i olması hem taktiksel sebepler, hem de fenerbahçe'nin -büyük takımların oyun planında artık tarihe karışmış- bu kadar önemli bir pozisyonda çok nadiren yerli oyunculara şans vermesi yüzünden imkansıza yakın. bu serbest pozisyon ancak anadolu takımlarında hala var, ki kendisi de böyle şekillenmiş bir oyuncu. bütün taktik bilgisi ve oyun tarzı buna müsait.

    tempolu ve istekli oyunu alper potuk'un eskişehirspor dönemlerini anımsatsa da 8 numara için yeterli bir isim değil. 10 numara olarak attığı bir avuç zavallı gol ve asiste ise gülmemek için kendimi zor tutuyorum. gerçekten çok komik istatistiklere sahip. uzaktan şut, bitiricilik, oyun görüşü vs. gibi konularda hiç de öyle rüşdünü ispat etmiş falan değil. sezonluk çıkış yapmış kalbur üstü ve ortalama özelliklerde bir yerli oyuncu. elimizde emre akbaba varken, dahası emre kılınç gibi çok daha istikrarlı ve üst düzey bir ismin bize dahil olması muhtemelken bu adam niye gündemi bu kadar meşgul ediyor ben şahsen anlayamıyorum. taylan antalyalı'dan bile doğru düzgün randıman alamıyoruz, 10 numarayı bu herife mi verecektik cidden? buna kimse inanmaz...

    sezonluk çıkış yapmış her yerli oyuncu illa bizde mi oynayacak? bu sezon haricinde hiçbir dişe dokunur iş yapmamış, bu sezon da ikisi penaltıdan (hatta birini önce kaçırıp sonra tamamlıyor) 6 gol atmış ve 3 asist yapmış, ki 2 tanesi asist falan değil, istatistik olarak öyle yansımış, açın bakın. dört golünün biri uzaktan güzel bir vuruş, diğerleri de ceza sahası içinde ortalama - ortalama üstü bitiricilik. evet iştahlı, dengeli ve istikrarlı bir oyun oynadı bu sezon fakat bize gelse kadro planlamasında yer açmak için çok çaba gerekecekti, öyle çağ atlatacak hali falan da yoktu insaftır arkadaşlar gözünüze perde mi indi?

    emre akbaba gibi, okan kocuk gibi galatasaraylı oyuncularımız var. mert hakan tamamen para için hem çok riskli bir kulübe gitti, hem de psikolojik açıdan gerçekten müthiş baskı altında. bence kariyeri çoktan çöp oldu, hayırlı olsun, ama size fikrimi söyleyeyim, bence bize gelse de kariyeri çöp olacaktı. bence gereğinden fazla değer veriliyor bu adama her iki kulüp tarafından ve bize gelseydi de öyle efsane olacağına falan hiçbir inanç taşımıyorum. geçenlerde de yazdım, selçuk inan bize gelmeden de istikrarlı ve yıldız bir isimdi mesela, düzenli ve üst düzey bir kariyeri vardı. mert hakan tam bir kupa topçusu ve ligde özellikle de büyük maçlarda biraz kıçını yırtarak gözümüze girdi ve sivas'ın oyun şablonundaki serbestliği ile biraz göz doldurdu. ben görürüm onu fenerbahçe'nin bir 6, iki 8 numaralı katı orta saha şablonunda. sıkıyorsa klasik 10 numara oynasın bakalım eğer oynatırlarsa. hoş geldin sezer öztürk.

    mert hakan'ın öyle aman aman bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum ve şu koşullarda bu konu boşu boşuna uzuyor. emre kılınç'tan verim almanın planları şimdilik yeter de artar bile. daha oğulcan çağlayan falan da var. fm mi yahu bu her yerli futbolcuya çökeceğiz? nereye gidiyorsa gitsin, ama allah canımı alsın bakın samimi diyorum bu adam bize gelseydi de çöp olacaktı. hayatı 10 numarada geçmiş adamı nerede oynatacağız? kenarda çürüyüp gidecekti işte, ya da değişik yerlere devşirecektik, mert hakan'a muhtaç değiliz ki, işin aslı fenerbahçe de muhtaç değil ama bana kalırsa tarık çamdal olayındaki gibi absürt bir piyasa durumu var.

    normal koşullarda bu adamın 10 numara istatistikleri şaka falan olmalı, çok samimi diyorum ben fenerbahçe'ye bile hiç yakıştıramıyorum. mehmet topuz vakası gibi bir şey bu, hatta daha bile kötüsü...

    babasının vasiyeti, ön protokol, kişiliği vs. bunları geçmeliyiz bence, çünkü bana kalırsa kulübümüz bu adama cidden "ederi" kadar değer verdi ve gerçekçi davrandı. fenerbahçe'nin gözüne perde indi bence ali koç kontrolünü kaybetmiş. olabilecek en objektif şekilde söylüyorum, bu adam bence ortada kalmalı. nereye gidiyorsa gitsin. ne idüğü belirsiz 10 numara performansını bakalım ne şekilde sürdürecek?

    fenerbahçe, yanlış yapıyorsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın