resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 314
    ne insanların maç sonu sinir harbiyle saldırdığı kadar beceriksiz ne de aman aman yüceltilecek bir kaleci.

    reflekslerini ve yan toplardaki başarısını beğeniyorum, daha evvelden de bir girimde belirtmiştim hatta; yan toplara çıkışlarda (zamanlama) ligimizdeki 18-25 yaş arası yerli kalecilerde gördüğüm en iyilerinden. kalede gereksiz bir öz güven sergilemiyor, ayak becerisi de fena değil.

    ancak uzun boyuna rağmen kaleyi pek dolduramıyor, "size" olarak düşük. ciddi kilo alması ve kas yapması gerektiğini düşünüyorum. bu çok saçma bir önerme gibi geliyor olabilir ancak kendim de kalecilik yaptığım için biliyorum :) kaledeki görüntü önemlidir, eğer kaleyi dolduramayacak bir görüntü verirseniz feghouli de size uzaktan şut atmaya cesaret eder twumasi de...

    diğer bir önemli şey de büyük takımda kaleyi devraldığınızda, önünüzdeki oyunculara arkada güven verebilmenizdir. önünüzdeki oyuncu asla "ah muslera olsaydı!" diye düşünmemeli. eray işcan, sinan bolat, ismail çipe gibi örneklerin en büyük sıkıntısı bu oldu. kaleyi aldıktan sonra 2-3 maç gol yememeniz veya bir sürpriz göstermeniz önemlidir. okan bu sene kaleyi devraldığı her maçta gol yedi maalesef o güveni bir türlü veremedi. "yediği gollerde bir hatası yok" önermesi genç kaleci için geçerli bir önerme olmuyor, o golü yerseniz rakipler size karşı cesaretleniyor, en net örneğini fenerbahçe'de görüyoruz işte.

    okan'ın kalecilik kariyerini bence önümüzdeki 2 haftada başakşehir ve trabzon maçları çizecek. bu maçların birinde veya her ikisinde gol yememesi ya da bir sürpriz göstermesi çok mühim. bu iki maçında kader adamı olmak maalesef kendisine düşüyor inşallah alnının akıyla çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın