• 1572
    kendi renktaşlarınca da eleştirilince adım gibi eminim "ulan ben harbi oldum, baya baya bak her kesim bana sövüyorsa ben doğru yoldayım" diyorsundur. aslında normal şartlarda çok aykırı bir çıkarım değil, haksızsın diyemem. ama gel gelelim 21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı sonrası alper ulusoy'u aklamaya çalışmak, bak zerre kadar olsun hak vermek objektifliğe de sığmaz, hakkaniyete de. en fanatik rakip takım taraftarı bile dalgasını geçiyor, kahkahalara boğuluyor, yerlere yatıp gülüyor, ama sonra ayağa kalkıp "oğlum bu hakem neyin kafasını yaşıyor, olaya bak, çıldırdı adamlar intikam peşindeler" dediği şartlarda, bildiğimiz kadarıyla dürüst, adil kimliğe sahip biri olan sen hakeme hak veremezsin. bu çünkü bambaşka bir şey.

    bundan 1 sene önce aspor'da, sabah grubunda yerin varken, ibb seçiminin tekrar edilmesi üzerine nasıl çıkıp "her şey çok güzel olacak" diyebildiysen bugün de o gün gibi çok açık, net, herkesçe kabul görmüş bir doğrunun yanında olman lazımdı. çünkü 2 maçtır yaşananlar futbol düzleminden tamamen çıktı. bunlar olağanüstü durumlar, bu günler bir daha kolay kolay yaşanmayacak. bugünler duruş sergileme günü.

    bunların hepsini şunu söylemek için yazıyorum; bugün yaptığın objektiflik falan değil, olamaz da. bugün yaptığın geçen sene çıkıp "ya arkadaşlar sonuçta ysk bir karar almış demek ki bir hile var, kural hatası var, kural kuraldır." demek gibi bir şey. bunun adı objektiflik değil. ben galatasaray'ı destekleyen yorumlar yap demiyorum, çıkıp serdar ali çelikler soytarısı gibi şaklabanlık da yap demiyorum ama kendini çok zorlamamanı istiyorum. rıdvan dilmen'in bile "ne oluyor" dediği bir gün yapamazsın dostum bunları. sen böyle yapınca sana atfettiğimiz adil, dürüst, hakkaniyetli kalıpları bir anda sallanmaya başlıyor. inan önem verdiğin objektif duruşun da sallanıyor.

    (bkz: #2664735)
    (bkz: #2693608)

    neyse ben hala verdiğim sözleri tutuyorum. dediğim gibi o gün çıkıp bir duruş sergileyen herkes benim gözümde temel bir ahlak seviyesine sahip. bu eleştiriyi de seni itibarsızlaştırmak, kötülemek için yazmıyorum. yoksa uzun uzun yazmaz malum sayar söver geçerdim. eğer okursan kendini bir düşünüp tartman ve senin için yapıcı olması dileğiyle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın