resim
Marcelo Josemir Saracchi Pintos
Takım:Boca Juniors
Mevki:Sol Bek
Yaş:25
Boy:1.72
Uyruk:Uruguay
  • 448
    21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı nezdinde kendisi hakkında yapılan eleştirileri biraz fazla acımasız buluyorum. bu adamı eleştirirken önce bence kendisinin sol kanattaki partneri kimdi ve nasıl oynadı buna da bir dikkat etmek gerekir. maçta benim gördüğüm şey, saracchi 90 dakika boyunca tek başına git gel yaptı sol kanatta. çoğu hücumda antepli savunma oyuncuları ile yalnız kaldı. geriye dönüşte yardım gelmediği için maç boyunca bir ileri bir geri koşup durdu. sürekli bunu yaptı ve zaten yarım sezon top oynamayan, üstüne bir de covid arası yüzünden de iyice hamlayan bir futbolcu olduğu için özellikle maçın son kısımlarında iyice döküldü.

    buna rağmen neler yaptığını istatistiklerle inceleyelim. önce yukarıdaki tezimi doğrulayan, bazı ısı haritası görselleri paylaşmak istiyorum sizlerle.

    saracchi ısı haritası: https://i.hizliresim.com/8oq8NN.jpg
    onyekuru ısı haritası: https://i.hizliresim.com/uTenvO.jpg
    emre akbaba ısı haritası: https://i.hizliresim.com/oTVaYw.jpg

    görsellerde gördüğünüz gibi saracchi sol kanadı tek başına domine etmiş tüm maç boyunca. hem hücumda hem defansta. kendisinin sözde partneri onyekuru ne yapmış peki? adamın ısı haritasına bir bakın. tüm maç boyunca gezmiş. sol çizgiye yanaşmamış, daha çok forvette gezinmiş ama orada bile fazla hareketlilik göstermemiş, savunmaya da nadiren yardım etmiş. ek olarak emre akbaba'nın ısı haritasını da koydum zira onu da sol tarafa biraz daha yakın gördüm dün. ama gördüğünüz gibi o da çizgiye hiç yanaşmamış ve defansif katkısı neredeyse sıfır sol kanattan.

    bunlar yetmezmiş gibi kendisi 101 defa ile maçta topla en çok buluşan oyuncu. bir takımın sol beki neden en çok topla buluşan oyuncusu olur? orta saha oyuncuları ne yapıyordu bu esnada merak ediyorum.

    topla buluşma sayıları:
    - saracchi: 101
    - seri: 78
    - belhanda: 64
    - feghouli: 53
    - emre: 42
    - onkeyuru: 27 *

    tüm bunlara rağmen saracchi'nin diğer istatistikleri ise şöyle:
    - %78 pas isabeti
    - 15 ikili mücadelenin 11'ini kazanmış
    - 4 hava topunun 3'ünü kazanmış
    - 4 top çalma ile maçta en çok top çalan oyuncumuz
    - 1 de asist yaptı
    - whoscored verilerine göre takımımızın en iyi 2. oyuncusuydu (feghouli birinci seçilmiş)

    benim burada söylemek istediğim şey saracchi muhteşem oynadı gibi bir güzelleme yapmak değil. bana göre de vasatı fazla geçemedi. fakat takımın geri kalanı ondan çok daha beter olduğu için ve diğer oyunculara göre daha fazla sorumluluk aldığı için, çok fazla göze battı. normaldir. yarım sezon top oynamama, üstüne de pandemi arası ile iyice zirve yapan kondisyon eksikliği çok ciddi bir şekilde kendini belli etti. şimdi de itin götüne sokuluyor adam. oysaki bu adam ilk geldiğinde yere göğe sığdırılamıyordu. açın bakın 2-3 ay önceki entrylere. ilk maçında asist yapmıştı ve herkes tarafından övgü yağmuruna tutulmuştu. fenerbahçe derbisinde de o baskılı atmosferde, normalde alışık olduğumuz ezilen, sünen savunma oyuncularının aksine, 40 yıllık derbi topçusu gibi çatır çatır oynamıştı ve hiç geri adım atmamıştı. ne çabuk unutuyoruz...

    önünde düzgün ve kondisyonlu bir kanat oyuncusu ile, düzgün orta saha ile ve iyi bir yaz kampı yemiş yüksek kondisyonlu bir takım ile çok daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum. agresifliği de bir tık azaltırsa daha iyi olur. bu sezon artık bitti. kendisini önümüzdeki sezon izlemek ve yorum yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

    kaynaklar:
    https://www.mackolik.com/...0etkw4kymhfewasw6uzu
    https://tr.whoscored.com/...tasaray-Gaziantep-FK
App Store'dan indirin Google Play'den alın