resim
İrfan Can Kahveci
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 228
    neden dört büyüklere transfer olmadığı benim için büyük bir gizemdir.

    irfan can, gençlerbirliği'nde oynarken ismini herkesin bildiği ve gelecekte avrupa'ya gideceğini düşündüğü bir oyuncuydu. *başakşehir'e transfer olmadan hemen önce istanbul'da değil avrupa'da oynamak istiyorum diye röportajları var. hatta cavcav'ın satmak için 5-10m € istediğini de hatırlıyorum. sonra ne olduysa başakşehir'e 1.75m €'ya sattı.

    paramız olmadığı için almamış değildik, financial fair play yoktu ve zaten o dönemde türkiye'den transfer yapmak mali nedenlerden dolayı bize daha kolay geliyordu. örneğin, adını anmak istemediğim başkan kişi rakip takımın başkanı dışarıda gördüğünde sözleşmesini fesh etmek üzere olduğu kaput oyuncusuna gaza gelip 1.8m € ödemişti. o kış da yanlış hatırlamıyorsam rahmetli ilhan cavcav hastanede yatıyordu, bizim kadromuzda en az altı stoper vardı ve biz gidip gençlerbirliği'nden 2.5m € bonservisle ahmet çalık'ı almıştık ama gözümüzün önündeki irfan can'a 1.75m € vermemiştik.

    başakşehir'e daha çok oynayabileceği bir takım olduğu için gittiğini düşünmüyorum çünkü zaten gençlerbirliği'nde as oyuncuydu ve başakşehir'de ilk birkaç sezon yedek oyuncu konumundaydı. para nedeniyle gittiğini de hiç sanmıyorum, dört büyükler türk oyunculara para saçarken başakşehir 21 yaşındaki yedek oyuncusuna yüksek ücretler ödememiştir.

    geleceği çok parlak bir futbolcunun gittiği kulüp başakşehir olunca akıllara hoş olmayan şeyler geliyor.

    eğer irfan can başakşehir'den ayrılırsa avrupa'ya transfer olur. göksel gümüşdağ yıllardır irfan can'ı bir yatırım olarak görüyordu ve istediği bonservisi de türkiye'de mevcut şartlarda verebilecek bir kulüp yok. bundan sonra irfan can'ın peşinden koşacağımıza gençlerbirliği'nden yeni irfan can'ı almalıyız diye düşünüyorum. (bkz: berat ayberk özdemir)
App Store'dan indirin Google Play'den alın