• 1
    chicago bulls'un 60'lı yıllardaki boston celtics'ten sonra ilk kez three-peat yapan takım olma ünvanını aldığı 1993 final serisi 6. maçıdır. the last dance belgeselinde bahsedildi mi hatırlamıyorum fakat bu maçın son çeyreği nba tarihine geçecek kadar inanılmazdır.

    son çeyreğe girerken bulls 87-79 öndedir ve michael jordan'ın 24 sayısı vardır. fakat son çeyreğe müthiş bir savunma ile giren phoenix suns, bulls'a tamı tamına 6 dakika 9 saniye süresince sayı imkanı tanımaz. bu süre zarfında bulls 3 kere şut süresi ihlali yapar. 5:51 kala bulls'un son çeyrekteki ilk sayısı jordan ile serbest atış çizgisinden gelir. maçın bitimine 2 dakika 23 saniye kala suns 98-94 öndedir ve bu çeyrekte bulls'un bulduğu 7 sayının tamamı jordan'dan gelmiştir. kalan süre zarfında suns'dan yine müthiş savunmalar gelir fakat hücumda buldukları farkı arttırma fırsatlarını teperler. skor 98-96 suns lehineyken ve 14.1 saniye kala serinin suns adına charles barkley'den sonraki en önemli ismi olan dan majerle dipten bomboş orta mesafe şutunu hiçbir şeye değdiremez ve sonrasında bulls'un molası gelir. bulls adına son hücumda maç boyunca çok sönük bir performans sergileyen horace grant'in pasında john paxson son saniye üçlüğünü göndererek bulls'u 1 sayı ile öne taşır. son 3.9 saniyede kevin johnson'ın şutunu bloklayan horace grant'ten sonra artık bulls three-peat'i tamamlamıştır.

    son basket hariç son çeyrekteki sayıların tamamını atan michael jordan maçı 33 sayı ile tamamlar ve finallerin mvp'si olur.

    https://www.youtube.com/watch?v=1CV4G_W0tZk
App Store'dan indirin Google Play'den alın