resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4936
    kendisinden daha iyi faydalanabilmemiz için kanat ve beklerimizin çok daha iyi çalışması gereken oyuncumuz. ligde şu ana kadar forma giydiği 15 maçta 9 gol bulmuş. çok maç kaçırmış olsa da gol sayısı oynadığı maça göre fena değil. kasımpaşa'ya karşı savunmaya çarparak ağlarla buluşan golü haricindeki 8 golün 2'si penaltıdan, 3 tanesi kenar hücumundan, 2 tanesi dar alanda savunma arkasına atılan toplardan (bunların biri rakibe çarpıp önüne düştü), 1 tanesi de duran toptan olacak şekilde gelişmiş.

    eski yırtıcılığı olmadığından yüksek eforla oynayıp rakip stoperlerle temaslı oyun oynaması çok zor görünüyor. geniş alanda savunma arkasına sarkması hızı olmadığı için çok kolay değil. ancak kenar hücumlarında kendisini demarke pozisyona atmayı iyi başarıyor. nitekim kenar hücumları neticesinde attığı 3 gol de bu şekilde gelişmiş. bu gollerde asistleri yapan mariano ve saracchi'nin topla buluştuğu anlarda hep doğru noktada olmayı başarmış. attığı goller haricinde bu şekilde topla buluşup kaçırdığı pozisyonlar da mevcut. yani en fazla etkiyi kenar hücumlarıyla yaratmış diyebiliriz. ancak bizde bunu istikrarlı şekilde yapabilecek bir yapı şu an için yok.

    galatasaray'ın kanatlarına bakacak olursak solda henry onyekuru klasik bir kanat oyucusundan ziyade forvete yaklaşarak oynamayı seven, savunma arkası koşularıyla rakibi tehdit eden, besleyici değil bitirici türden bir oyuncu. devrede takıma katılan ve önümüzdeki sene de sol bekimiz olacak olan marcelo josemir saracchi pintos'un temposu fena olmasa da pek çok eksiği olduğu bir gerçek. sağda sofiane feghouli ise atletizmini kaybettiği için ortaya yaklaşarak oynamaya çalışıyor ancak arkasındaki mariano ferreira filho emeklilikle yaşa takıldığı için feghouli'nin kaymasıyla açılan boşlukları doğal olarak değerlendiremiyor.

    bu tabloda galatasaray futbol takımı'nın, kariyerinin düşüş döneminde olan ve geçmişte yaptığı bazı şeyleri artık yapamayacak olan falcao'dan yararlanmak için kanat ve beklerinde güncelleme yapması ve forvetini daha fazla besleyebilecek bir yapı kurması şart gibi görünüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın