• 6
    kendisine eşlik eden yorumcuları hıncal uluç ve haşmet babaoğlu ile bildiğimiz, sonrasında fuat akdağ'ın moderatörlüğünde hıncal ve haşmet duosuna mehmet y. yılmaz'ın eklenmesiyle devam eden, şimdilerde ise murat kosova'nın yanında kafasına göre at koşturan rıdvan dilmen'in bulunduğu ve isim değişikliği yapılarak %100 futbol diye değiştirilen, bizim ise 90 dakika diye bildiğimiz efsane programın yaratıcısı. pazartesi günleri akşam 10'dan sonra yayınlanmaya başlardı.

    allah rahmet eylesin, diksiyonu düzgün, ses tonunu kullanmasını iyi bilen, şimdiki şarlatanlara otuz kat daha ağır basan, iyi bir insandı. ayrıca futbol değil, spor spikeriydi. bugün 40'larında olan çoğu türk vatandaşı, 88 seul, 92 barcelona, 96 atlanta, 00 sydney gibi olimpiyatlar başta olmak üzere buz pateni ve atletizm gibi kültürümüze meşin yuvarlak ile oynanmadığı için ilk etapta garipsenen sporları kendisinin, rahmetli cüneyt koryürek'in ve daha sonraları kendisinin yerini alacak yardımcısı barbaros talı'nın sesinden dinlemişlerdir. türk spor basınının 90'lardan sonra bulunduğu konuma gelmesinde epey emeği vardır. ayrıca koyu bir fenerbahçe taraftarıydı rahmetli. murat kosova, okay karacan, serkan korkmaz gibi ntv çıkışlı spikerler de kendisinin elinde yetişmedir.

    buralarda pek bilinir mi ben bilmem ama, kendisi çok iyi bir jazz ve klasik müzik dinleyicisi ve koleksiyoneriydi. louis armstrong, duke ellington, dizzy gillespie, frank sinatra, doc cheatham, eric clapton, çaykovski, charlie haden gibi kült sanatçıların koleksiyonluk eserlerine de sahipmiş. hatta hayatta olduğu günleri bilenler hatırlayacaktır, ntv'de jazz programı yapmışlığı ve güzel müzikler dinletmişliği de vardır.

    https://gss.gs/c5c.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın