• 5607
    işlerin kendileri adına hiç iyi gitmediği kulüp. 2020 yılı bir kulüp olsaydı bu kendileri olurdu.

    futbol takımları en son 2013-2014 sezonunda futbol oynadı. dile kolay yıllardır kupa kazanamıyorlar ve son şampiyon oldukları 2014 yılından bu yana hiç yarışmacı olamadılar. ellerindeki tek avuntu kaynağı olan evlerinde derbi kaybetmeme serileri de 2020 yılında bozuldu. öncelikle 23 şubat 2020 fenerbahçe galatasaray maçı ve ardından 16 haziran 2020 fenerbahçe trabzonspor maçı ile 20 yılı aşkın süren bu başarıları kayboldu. gerçi bizim dışımızda ne trabzon ne de beşiktaş için yakaladıkları serinin bozulmuş olmasını kafaya takacaklarını sanmam ama yine de taraftaları için bir üzüntü kaynağı oldu. futbol takımlarının baştan aşağı değişmesi şart. bizim 2017 yılı transfer sezonunda yaptığımız gibi nokta atışları yapmalılar ama bu ekonomik dar boğazda ve finansal fair play düzeninde işleri çok zor.

    valla ne yalan söyleyeyim kendilerini hiç ama hiç sevmem ama bunlarla yaşadığımız şampiyonluk yarışları bir başka oluyordu, onların elinden kupa kazanmak iki kez mutlu ediyordu. özellikle son 3- 4 yıldır yaşadıkları başarısızlıklar artık eskisi gibi mutlu etmiyor. bunu onlar adına üzüldüğüm için demiyorum sadece alıştım artık kaybetmelerine. iyi oldukları dönemlerde epey keyif verirdi mağlup olmaları ama iyice sıradanlaştı kötü gidişatları. taraftarlarının neler hissediklerini az çok tahmin ediyorum. bizim 2016 ve 2017 yıllarında yaşadığımız kabuslar bir noktadan sonra sadece üzüntü vermeye başlamıştı, sinir bile olmazdım. şu an onlar da eminim sinirlenecek bir performansı bile özlüyorlardır.

    bilemiyorum ama bunların kötü gidişatı bizi bile etkiliyor olabilir. son 2 yılda aldığımız şampiyonlukların rehavet yarattığı belli. şu kalan 8 haftada fenerbahçe ile çekişiyor olsaydık rizespor'u yener ve kalan tüm maçlarda da yarın yokmuş gibi oynardık. hatta başımızda fatih terim olmasaydı en azından 2018- 2019 sezonunda konsantre kaybı yaşayıp havlu atabilirdik. evet onlara bakip kötü oldukları için işleri salmazdık ama bazı yıllar rehavet yaratırdı. mesela 2016- 2017 sezonunda bu durum fazlasıyla yaşandı.

    yöneticileri her ne kadar aramızdaki spor rekabetini unutup işleri çok saçma yerlere getirerek ince düşmanlığı kalın hale getirseler de yüzyıllık rekabetin başarı getireceği bir alanda iyi halleriyle yeniden savaşmak isterim. diğerleri hiç ama hiç tat vermiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın