• 68
    tam 11 sene önce bugün nba finallerindeki ilk ve tek maçını* kazanmış takımdır. o maçı canlı izlemiştim ve dün gibi hatırlıyorum. maç boyunca magic akıllara zarar bir yüzde ile hücum etmişti ve maç sonunda serbest atış yüzdelerine yakın bir şut yüzdesi ile maçı bitirip kazanmışlardı.

    https://twitter.com/i/status/1270381530532261890

    tabi asıl hikaye bir önceki maçtaydı. herkesin hatırladığı üzere hidayet'in kobe'ye yaptığı müthiş savunmadan sonra (ne zaman o sekansı izlesem jj redick'in deli danalar gibi koşarak kobe'yi ikili sıkıştırmaya gelme çabasına gülerim) 0.6 saniye için stan van gundy'nin çizdiği müthiş hücumda çaylak courtney lee'nin kaçırdığı turnike hem finallerin hem de magic'in kaderini çizmişti. tabi pozisyonda pau gasol'ün yaptığı bariz bir goaltending vardı ama lee'nin o turnikeyi kaçırması gerçekten inanılmaz.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZKshgJwb_ac

    1995 finallerinin ilk maçında nick anderson'ın kaçırdığı üst üste 4 serbest atıştan daha da can yakıcı bir şey varsa orlando fanları için sanıyorum 2009 final serisinin 2. maçıdır. nick anderson'ın hikayesine girecek olursak: 55 saniye kala orlando 3 sayı öndedir ve hücum sırası orlando'dadır. hücum süresini epey erittikten sonra penny hardaway potaya penetre eder ama kalabalıkta turnikeyi kaçırır. fakat ardından horace grant hücum ribaundunu çeker. yine hücum süresini erittikten sonra brian shaw boş üçlüğü kaçırır ama bu sefer de penny hardaway hücum ribaundunu alır. artık 20 saniye kaldığından dolayı houston faul yapmak zorundadır ve 10.5 saniye kala nick anderson'a faul yapabilirler. sonrası malum.

    https://www.youtube.com/watch?v=INt66rnIvSs
App Store'dan indirin Google Play'den alın