resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 4432
    fenerbahçe camiasının yine gerçeklerden uzak, gereksiz olağanüstü misyonlar ve beklentiler yüklediği bireylerden sonuncusu. hava kazanmak için tabii ki beklentiler ve istekler olacak ama bunun sınırını ayarlayamaz ve bulutlara yükseltirseniz, düşüşler ve hayal kırıklıkları da bir o kadar sert ve fazla oluyor.

    ali koç'a öyle aşırı bir yükleme yaptılar ki, genelin aksine 3-4 seneyi bulabilecek farklı bir model getireceklerini belirttiler ama 3-4 ay sürmeden ilk tökezlemede hayallerinden, vizyonlarından ve yol haritalarından vazgeçmek zorunda kaldılar. eski yönetimlerinin tarzını eleştirip, "fair play" diye geldiler ama eski yönetimlerinin daha başarısız bir modeli haline geldiler.

    bu sefer ersun yanal'a aşırı bir misyon yüklediler, fatih terim ile mukayese ettiler, "nisan'da şampiyonuz dediler" keza ersun yanal da "biz birinciyiz gerisi sıralamayı belirlesin" tarzı demeçleriyle, iyice havayı yükseltti ama nisan'a kadar sabredemediler. comolli gibi örnekler de var.

    şimdi de emre belözoğlu'na bir kulübün uzun yıllardır süregelen "futbol aklı ve süreklilik" sıkınıtsını tek başına çözme misyonunu yüklüyorlar. eski futbolcusuna sportif görev verme olayını juventus, milan, real madrid gibi kulüplerde yıllardır görüyoruz. ancak, bu kulüpler genelde çok büyük yetkilerle donatmıyor ve hatta en yüksek yetkiyi verdikleri kişilerden bile tek başına bir takımın kaderini bu kadar değiştirmesini beklemiyorlar. zaten beklesen ne olacak, bu işin en tepesindeki monchi bile roma'yı tek başına değiştirebildi mi ki?

    emre belözoğlu'nda sportif direktörlük görevini başarıyla yapabilecek ve takıma olumlu etki yapabilecek belki bir futbol bilgisi ve potansiyel vardır. belki, başarılı olur ve ülkemizdeki birçok kulübe örnek de olur. (belki diyorum çünkü bu görev için kesin olarak kabul edebileceğimiz hiçbir done yok.) ancak, başarısız olma ihtimali bana göre daha yüksekken böyle inanılmaz beklentilere girmeleri, misyon yükledikleri kişileri daha çok hata yapmaya müsait hale getiriyor farkında değiller.

    bunun yerine, beşiktaş'ın feda döneminde, trabzonspor'un da son yönetimiyle başladığı uygun maaş politikası, fırsat transferleri ve altyapıya yönelik doğru bir planlamaya yönelseler, en azından uzun vadede daha başarılı olabilirlerdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın