• 288
    ülkede elbette ki kişiler bazında vardır. ama siyah tenli insanlara karşı ırkçılık bu ülkede yok denecek kadar azdır.
    bu ülkede siyah tenli insanlara sempati duyulur tam tersine. ha ama şunu da söylemek lazım içten içten o insanlara böyle küçük çocuklara duyulan sevgi gibi de bir sevgi duyulur, merhamet duyulur. burada ne demek istediğimi umarım anlatabilmisimdir. bu ırkçılık mıdır? işte bunun cevabı bende değil. bunun cevabı siyahi renkli insanlardadır.
    bu ülkedeki cahil insan profili ise tam olarak su karikatürdeki gibidir:
    https://gss.gs/Iu5.jpg
    bu ırkçılık mıdır? belki evet siyahi insanlara sorsak ırkçılık olarak görürler ama avrupadaki veya amerikadaki gibi siyahi insanlara karşı bir nefret duymaz buradaki insanlar.
    bu ülkedeki ırkçılık başka konular üzerindedir. hepimizin malumu konulardır. bu ırkçılık konusunun birinci sebebi de pkk denen örgüttür. her ne kadar yapmıyoruz desek de kabul etmek gerekir ki bazen yapılıyor bu ülkede. bazen direkt nefret oluyor bu bazen de sadece kökenini öğrenince mesafeli durma oluyor. pkklilara yapılan seyi ırkçılık olarak görmüyorum. o konu hak edene hak ettiğini vermektir. ama sirf kürt diye ırkçılığa maruz kalanları biliyorum.
    oysa ben mersinde büyüdüm türk arkadaşım da var, kürt arkadaşım da, arap kökenli olan da, baska kökenli olan da. bu süreçte insanın kökeninden ziyade kendi vicdanının ne denli önemli olduğunu öğrendim. ha buna ragmen kabul etmem gerekiyor ki içten içe bilinç altimda hala daha temkinlilik var. bunun sebebi de yaşadığım sehirde gördüklerim.
    burada da çingene kökenli, kürt kökenli arkadaşlarımın da bazi şeyleri sorgulaması gerekir. mesela mersinde, adanada bir kac mahalle vardır, oralara girmemeniz ısrarla tembihlenir. kürt veya çingene mahallesidir oralar. girerseniz de başınıza kötü şeyler geldigi anlatılır. bizzat kürt arkadaşım "ben olmadan bizim mahalleye girme" demiştir mesela. belki bana öyle denk geldi bilemiyorum ana olay çıkaranlar genelde ya kürt kökenli ya da çingene kökenli olurdu.
    mesela buralar neden diger mahalleler gibi değildir? neden oralara girmek problem oluyor?
    ez cümle evet bu ülkede ırkçılık denilen şey vardır ama siyahilere karşı değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın