2011-12 NBA Play-Off Maçı
Td Garden
79 - 98
  • 6
    hakkında doğru düzgün bir yorum yapılmamış olması beni şaşırtan lebron james'in akıllara ziyan bir performans sergilediği -bence- nba tarihine geçen doğu konferansı final serisinin 6. maçıdır.

    james'in özellikle 2010 playofflarında doğu yarı finalindeki sönük geçen boston serisi ve bir sonraki sezon olaylı bir şekilde miami'ye katıldıktan sonra finallerde dallas'a karşı daha da sönük performansı hatırlanacağı üzere ona büyük bir "loser" damgası yapıştırmıştı. 2012'de serinin ilk 2 maçını kazanmalarına rağmen sonrasında boston üst üste 3 maç kazanmıştı ve saha avantajını ele geçirmişti. boston evinde işi bitirebilirdi ama lebron james öyle bir maç oynadı ki sanıyorum ilk yarısında yalnızca 2 şut kaçırarak (14'te 12 ile olması lazım) 30 sayıyı bulmuştu. maçın başlarında james'i uzun süre pierce savundu olmadı, pietrus savundu olmadı, ray allen ve rondo ile kaldığında zaten yüksek posttan fade awayler ile işi bitirdi. bir ara garnett geldi o da çare olmadı. zaman zaman ikili sıkıştırma getirdiler ama bu sefer saha görüşü sayesinde mario chalmers ile ceza şutları kesildi. 3. çeyreği bitirirken 41 sayı idi ve 4. çeyreğin başlarında james 45'i bulduğunda daha oynanacak 7,5 dakika vardı. farkı da 25'e getirmişti miami. maçı da domine ederek kazandılar ve bence miami orada yüzüğü çok büyük oranda takmıştı.

    https://i.hizliresim.com/guRNkS.jpg
    https://i.hizliresim.com/5I32QN.jpg

    james'in oradaki performansı playofflarda benim hatırladığım 3-5 tane efsanevi performanslardan birisidir. bir tanesi herkesin bildiği 86 playofflarındaki michael jordan'ın boston serisinin 2. maçındaki 63 sayılık performansı. bir diğeri 2000 finallerinde indiana'ya karşı shaq'ın 43 sayı 19 ribaundluk performansı. bu finaller ki; shaq'ın kesinlikle durdurulamadığı 38 sayı, 16.7 ribaund ortalamaları ile finallerin mvp'si olduğu müthiş bir final serisiydi. indiana'nın 2 maç alması jalen rose'un hayatının serisini çıkartması ile açıklanabilir sanırım. hatırladığım bir diğer müthiş performans da hakeem'in kaybetmelerine rağmen 87 yarı finallerindeki seattle'a karşı 49 sayı, 25 ribaund ile ortaya koyduğu performanstı. 2016 ve 2017 finallerinde james'in yine müthiş performansları var fakat bence en top seviyede denilebilecek olanların yarım tık altında kalırlar.

    lebron james 45 sayı, 15 ribaund ve 5 asist ile oynayıp 1964 yılında 50 sayı, 15 ribaund ve 6 asist ile 45-15-5 barajına ulaşan wilt chamberlain'den sonraki ilk oyuncu olmuştu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın