resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 3741
    sakatlanan marcao’nun yerinde kim oynayacak/oynamalı? donk sağ stoper olarak oldukça başarılı oldu ve onu yerinden oynatmak, marcao’nun sakatlığı kadar zarar verir takıma. yani sağ stoperde donk’un oynatılması en doğru karardır. sol stopere kalan isimler ise ahmet çalık ve genç emin. (diğer bazı genç futbolcular da var ama emin aylardır kadroda olması nedeniyle mantık ve akıl gençler arasında emin diyor.)

    ancak benim görüşüm çok farklı. bence sol stoperde linnes denenmeli. çünkü;

    -her şeyden önce sol bekte oynama tecrübesi var.
    -sol ayağını da kullanabiliyor.
    -hız ve çabukluk olarak ahmet çalık’tan, tecrübe olarak da emin’den çok daha iyi.
    -sol stoperden topla çıkışları en iyi olabilecek defansif futbolcumuz.
    -hava topları için de yeterli sayılabilir.

    tabi önümüzdeki tüm antreman maçlarında en azından yarımşar devre linnes bu mevkide denenirse stopere olan yatkınlığı da artacaktır.

    ahmet çalık evet iyi maçlar da çıkardı ama bazen büyük hatalar yaparak özellikle kupa maçlarında bize korkulu anlar yaşattı. rakiplerin ahmet üzerine pres yapacağından eminim. çünkü ahmet kesinlikle sol stoper değil. aslından emin ve diğer gençler de sol stoper değil. hepsi sağ stoper.

    stoperlerin özellikle ceza alanı içinde penaltı yaptırmamak için deneyimli olması gerekir. bu deneyim linnes’de var. çünkü her iki bekte de oynadı ve penaltı yaptırdığını hatırlamıyorum. (bir pozisyon vardı sanki ama tam hatırlayamadım)

    kısacası sol stoper için en uygun alternatif linnes bence. en azından diğer alternatiflerden verim alamama ihtimaline karşı stoperde antrene edilmeli ve gerektiğinde sahaya sürecek şekilde hazır tutulmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın