• 25
    değerli sözlük bugün galatasaray'ımızın başarısının en büyük mimarının "liseciler" olarak adlandırılan güçlü blok olduğunu anlatacağım, sonuna kadar okumadan ofsaytlamamanızı umuyorum.

    lise zihniyeti ve yaptıklarını takdir etmiyorum ancak türkiye'deki en demokratik kurumun galatasarayımız olmasını sağlayan şey tam olarak güçlü bir liseci bloğun varlığıdır. diğer spor kulüplerine baktığımızda kişi olarak başkanın çok ön planda olduğu ve kulüpte üç beş yöneticiyle beraber at koşturduğunu ve sonrasında da kendisine bağımlı bir sistem kurduğunu görüyoruz.

    galatasarayımızda ise başkanlık makamında ya da muhalefette hep varolan ancak isimlerin sürekli değiştiği bir blok liseliler. tek tek isimlerinin bir önemi yok bu kişiye bağımlı sistem oluşmasını engelliyor.

    öte yandan böyle bir muhalefetin varlığı da yönetim kurulumuzu hata yapmamaya zorluyor. işte tam olarak bu da başarıyı getiriyor. eğer tüm genel kurulumuz tek tip olsaydı bugün fb gibi yönetilirdik. sürekli sağa sola sataşır prim yapmaya çalışır, taraftara oynayan popülist başkanlar seçilirdi. ancak galatasarayımıza başkan olabilmek için hem dengeli bir yönetim kurulu belirlemek hem de hata yapmamak zorundasınız. işte bu sayede başarılı olabiliyoruz ya da kısa süreli başarısızlıklardan sonra yeni yönetimle yola devam edebiliyoruz.

    bu tip iki bloğun varlığı aynı zamanda iktidar zehirlenmesini engelliyor. uzun süreli başlanlıklar istikrar getirmez aksine otoriterleşme getirir. ancak galatasarayımızda bu seviyede otoriterleşip her şeye burnunu sokan başkanlar uzun soluklu o koltukta kalamıyorlar.

    hepimizi rahatsız eden şey bu muhalefet bloğunun galatasarayımızın lig yarışına zarar verecek müdahaleleri. ancak uzun vadede bakıldığında bana göre bu demokratik yapının varolması ve muhafaza edilmesi bu kısa dönemli müdahalelerden çok daha önemlidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın