resim
Hakan Çalhanoğlu
Takım:Inter
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 1038
    ülkemizdeki pek çok futbol izleyicisinin sadece milli takım formasıyla izledikleri için beğenmedikleri hatta bazılarının futbolcu olarak dahi görmediği bence büyük haksızlık yapılan futbolcu. milli takımda genel olarak beklentileri karşılayamamış olabilir ancak bir de beklentilerin ne olduğuna bakalım. hakan hiçbir zaman topu orta sahadan alıp 4-5 kişiyi çalımlayarak kaleye giden biri olmadı. oynadığı takımların en büyük yıldızı falan da değildi ancak her zaman çok iyi bir takım oyuncusu oldu. biz ise bu çocuktan milli takımı sırtlamasını herkes kötü oynasa bile onun fark yaratmasını istedik. beklediğimiz katkı gelmeyince de dedik ki topçu falan değil.

    hakan hala 26 yaşında kariyerinin en verimli dönemine girmek üzere. 3 sezondur milan'ın as takım oyuncusu. bu sürede milan'da 116 maça çıkıp 17 gol 28 asistlik bir performans göstermiş. leverkusen dönemini de hatırlayanlar kendisinin her sezon asist-gol toplamı olarak 20'ye yakın skor katkısı verdiğini bilirler. zaten bu performansı onu 23 milyona milan'a götürmüştü.

    ben kendisini son derece beğenen biriyim ve büyük de bir haksızlığa uğradığını düşünüyorum. bu çocuğun asıl mevkisi 10 numara. ancak sol kanada koy oynar ki gatusso oynatmıştı da. 8 numaraya koy performans verir. fatih hoca kendisini milli takımda bir dönem sağ kanatta kullanmıştı. sezon başında milan'daki hocası giampaolo 6 numarada 'regista' rolünde denemişti. nereye koyarsan tamam diyor oynuyor çocuk. hepsinde de belli bir performans veriyor. koşan, mücadele eden iyi bir takım oyuncusu olmasının yanında iyi bir şutör ve dünya çapında bir duran top kullanma yeteneğine sahip. ayrıca çok da iyi bir galatasaraylı olduğunu kariyerinin başından beri söylüyor :) 33 yaşına gelip, kulüpsüz kalıp, yükselenim beşiktaş falan dedikten sonra değil...

    son olarak söylemek istiyorum kendisini beğenenlerin futboldan anlamamak ile suçlanması ise oldukça vahim bir durum. kendisini çalıştığı tüm hocalar sürekli olarak as takımda oynattı. çünkü kendisi yukarıda anlattığım özellikleri ile bir teknik direktörün işine fazlasıyla yarayacak özelliklere sahip. roger schmidt, vincenzo montella, gennaro gatusso, marco giampaolo, stefano pioli, şenol güneş ve fatih terim de bizim gibi futboldan anlamıyor değildir heralde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın