resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 1256
    kendisi hakkında transfer üfürmelerinin sebebinin finansal fair play ve beşiktaş'ın 5 milyona satsa kimsenin şaşırmayacağı cenk tosun'u 25 milyon euro yaza yaza 25 milyon euroya göndermesi olduğunu düşündüğüm fubolcu. biz de yükseltelim, böyle bir piyasası var zannedilsin, olur da biri talip olursa 5-6 milyona kampımızı çalmasınlar düşüncesi var bence.

    diğer bir husus bence kesinlikle kötü bir futbolcu değil. fenerbahçe'deki sorunun sebebi vedat da değil. fenerbahçe stoperi olmayan, kanatları olmayan bir takım. sol stopere jailson yerine defansif meziyetleri ve bilgisi çok daha iyi olan luiz gostavo'yu çekseydi bence fenerbahçe'nin en az 7-8 puan fazlası vardı. jailson istatistiksel olarak ligin açık ara en çok bireysel hata yapan stoperiydi. aslında stoperiydi yazmak bile ilginç geliyor çünkü adam stoper değil.

    diğer bir husus kanatlar. elinde pivot forvet ile çalışkan forvet karışımı, ikili mücadeleye girmekten sakınmayan, stoperleri fiziğiyle döven bununla birlikte teknik kapasitesi sınırlı olan vedat muriqi var. sen kanatlarda tolga ciğerci, mehmet ekici, ozan tufan gibi merkez orta saha orijinli oyuncuları oynatıyorsun. haliyle ceza sahasına ortalar gönderip beslemen gereken adamı besleyemiyorsun. orta saha orijinli adamları kanatta görevlendiriyorsan santraforunun yeri geldiğinde 3-4 oyuncuyu çalımlayıp gol atabilen, yeri geldiğinde 18 metreden falan vurup gol atabilen bir oyuncu olması lazım. topla arası çok iyi olması lazım.

    bugün fenerbahçe'den 2 oyuncu seç galatasaray'a deseler ilk tercihim vedat olur. evet fenerbahçe taraftarı ve fenerbahçeli basın kendisini çok fazla şişirdi, ancak kesinlikle sözlükte gibi kötü bir oyuncu da değil. mevzu tamamen yanlış bir kadro mühendisliğinin içinde kalması ile alakalı. sol stoperde jailson yerine luiz gustavo olsa ve bir kanatta çizgiye inen rodrigues varken diğer kanatta kavisli ortalar kesebilen deniz türüç ile istikrarlı bir şekilde oynayabilse bence çok daha iyi istatistiklerle oynayabilirdi. ancak savunma hattındaki eksiklik orta saha kurgusunu da daha defansif, daha disiplinli bir şekilde oluşturmaya zorladı fenerbahçe'yi ve bunun sonucund ortaya çıkan dizilim vedat'ı performans olarak ciddi anlamda olumsuz etkiledi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın