resim
Sercan Yıldırım
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:34
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 2099
    çabuk, spektaküler paslar-hareketler deneyebilen, fena top tekniği ve bitiriciliğe sahip olmayan bir futbolcu idi. idi diyorum çünkü survivor'a katıldıktan sonra futbol oynayacağını sanmıyorum.

    sercan yıldırım'ın almanya'nın baş altı takımlarında dahi üçüncü, dördüncü kanat forvet olabilecek özellikleri vardı. ancak olamadı. işte bu olamama nedenlerini araştırmamız lazım. bu adam neden dj olmayı futbolcu olmanın önüne koydu? bu soruya verilebilecek iki cevap var. ya kendisi istedi, ya da karşılaştığı şeyler onu bu noktaya itti. kendisi istediyse, bunu erken yaşta saptayıp bu adamı hiç futbolcu yapmamak gerekiyor. ikinci cevap söz konusu ise, yapısal problemleri çözmek gerekiyor.

    zaten ben sercan yıldırım için kötü futbolcu diyeni az gördüm. ya "futbolcu değil" denirdi ki burada kastedilen kendini vermemesi, umursamaz oluşuydu ya da buna benzer şeyler denirdi. yani zor değil, 15-16 yaşlarında belli olur futbolcunun neye odaklanacağı. etrafımda gözlemlediğim arkadaşlarımda bu konuda hiç yanılmadım. o yaşlarda gece hayatına, sosyal medyadaki ışıltılı hayatlara düşecek insan kendini ufak ufak belli ediyor. bu insanları futbolcu yapmayacaksın. yani görüyoruz, biraz fiziksel diriliğini kaybedince eden hazard gibi bir yetenek dahi çuvallıyor. çalışma arzusu, futbola dair hedefleri tepelerde olmayan insanları futbolcu yapmamak gerek.

    yani sercan'ın yeteneklerinde bir futbolcunun futbola dair hedefleri ve arzuları olsaydı her ligde ama baş altı takımlarda ama orta sıra takımlarında form durumuna göre iş yapardı. sercan'ın yetenek eksikliği yoktu, futbolculuk mentalitesi problemi vardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın