• 60
    daha önce de yazdım, kendisinin prime döneminde o dönem karşsında durabilecek bir boksör yoktu. dünyanın en genç ağır siklet boks şampiyonundan bahsediyoruz. üstelik en hızlı ko'nun sahibi halen kendisidir. muhammad ali ile karşılaştırılmasına gelince; her ikisi de dönemin en iyilerindendi ve ikisinin de stilleri birbirine çok ters. o yüzden kim galip gelirdi hiçbir zaman bilemeyiz ama mike tyson'un becerileri daha üstündü muhammad ali'den. kısa boyuna rağmen hayvani girişirdi. genelde 3. roundda işini bitirirdi rakiplerinin. hızlıydı ve ölümcül yumruklar savururdu. zaten roundlar uzadıkça kaybetme ihtimali de artardı, çok efor sarfederdi çünkü. ali ise tam tersi, çok dayanıklı ve sabırlıydı. rakiplerini önce yorar sonra işlerini bitirirdi. tanrı vergisi bir fiziği vardı. ikisinin de ortak özelliği de var aslında. prime yıllarını hapiste geçirmişlerdir. özellikle mike tyson bunun ceremesini daha çok çekti. muhammad ali'nin toparlanması daha kısa sürdü. yani özetle ben prime dönemindeki bir mike tyson'un indiremeyeceği bir rakibinin olmadığı düşüncesindeyim gerek teknik, gerek hız, gerekse vuruş şiddetinden ama muhammad ali gibi dayanıklı biri de ileriki roundlarda kendisini de indirebilir en nihayetinde.

    edit: kendisinin muhammad ali'yi en iyi göstermesi tamamen saygı ve hürmetindendir. maradona da alfredo di stefano'yu dünyanın en iyisi olarak gösterir çoğu zaman ama gerçekte öyle olmadığını herkes bilir. adamın gol diyor teziyle savunulacak bir durum değil bu.

    edit 2: 20 yaşındayken ünvan maçında dünya ağır siklet boks şampiyonuna yaşattıklarını izleyince daha bir anlıyorsunuz yeteneklerini...

    https://www.youtube.com/watch?v=tG2B90evafc
App Store'dan indirin Google Play'den alın