resim
Hendrik Johannes Cruyff
Görev:-
Doğum:25.04.1947
Ölüm:24.03.2016 (68)
Uyruk:Hollanda
  • 135
    bugünkü fanatik'te metin tükenmez cruyff ile ilgili güzel bir yazi kaleme almis.

    --- alıntı ---

    futbolda her şeyden önce futbol sahasının boyutlarının esnekleştirilebileceğini ve o sahada oynayan takım tarafından değiştirilebileceği fikrini ortaya atarak, yeni kuşaklar için devrim sayılabilecek bir yapıyı somutlaştırmıştır.

    cruyff’un oynadığı ajax ve hollanda milli takımı top kendi ayağındayken sahayı olabildiğince büyütmek, top kaybedildiğinde ise aynı düşünce ile alanı daraltmak fikrine sahipti. cruyff bu fikrin öncülüğünü yaparken, yapılmak istenene hem kendini hem de arkadaşlarını inandırarak, haklı olarak “kramponlu pisagor” unvanını almıştır. nasıl ki sisamlı pisagor her şeyin matematikle ilgili, ölçülebilir olduğuna inanmışsa cruyff’da futbolun geometrik şekillerle ilişkisini pratikte uygulayarak tanımlamıştır.

    aynı dönem birlikte oynadığı arkadaşları ne zaman cruyff ile ilgili konuşsalar michels ile baş başa kaldığında hep alan üzerine konuştuklarını vurguluyorlar. kramponlu pisagor’un, en iyi futbolcu topa bir defa dokunup, boşa kaçarak alan yaratan oyuncu olduğu tanımlamasının altında da “alan duygusu” vardır.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın