• 4
    savunmamızda hem servet'in partneri, hem de sağ bek oyuncusu aynı anda problem oluyorken; her ikisinde birden oynayabilecek olan lucas neill transferi, lig şampiyonluğu yolunda atılmış en önemli adımdı. neill, o maçta nerde oynarsa oynasın dörtlü savunmamızda artık çift değil tek mayın olacak.

    jo transferi de, baros'un yokluğunda büyücümüz kewell'ın o maçtaki adaptasyon durumuna ya da savruk nonda'mızın o haftaki formuna bağlı kalmadan gol atabilecek duruma geldiğimizi gösteriyor. avrupa maçlarına çıkamayacak olması da, lig şampiyonluğuna dönük bir yatırım olduğunu göstermekte ve bundan hiç rahatsız değilim. gerekirse sezon sonu bonservisini de alabilecek durumdayken, bu transferin vizyon problemi taşıdığına asla inanmıyorum. bilakis, bu takım baros olmadan sadece 2 avrupa maçı idare edebilir ve kupayı almak istiyorsa bu kaliteyi ve iradeyi sergilemek zorunda zaten. ancak bitirici bir golcü olmadan 6-7 lig maçı göze alınabilir bir risk değil. ligdeki rakiplerimizin bize karşı oynadığı katı savunma ve ilk yarı maçlarında aldığımız skorları düşününce çok olumlu bir adımdır jo transferi. ligin ilk devresinde bu rakiplere karşı baros formdayken attığı gollerle nasıl kazandığımızı hatırlayın. benzer bir oyuncu olmadan, baros'un yokluğu ikinci devrenin ilk 6-7 haftasında tatsız puan kayıplarına neden olurdu.

    yıllarca ligi domine edecek ve avrupa'da istikrarlı biçimde her sene yarışın içinde kalacak bir galatasaray'ın en son ve en mühim eksiği de çift yönlü oynayabilen orta saha oyuncusu. aslında bu mevki, şu anda her takımın ihtiyaç duyduğu yegane mevki. özellikle yazın dünya kupası oynanacakken, bu kadar değer taşıyan bir mevkide oynayan kailteli bir ismi makul bir rakama şu anda satın almamız pek olası gözükmüyor. imkansız derdim ama malum , haldun üstünel'in olduğu yerde imkansız demek imkansızdır aslında. ama yine de iyi bir dünya kupası geçirebilecek kaliteli bir isim yaz sonu 15-20 milyon euro edecekken, şu anda 4-5 milyon euroya kimse satmaz. dünya kupasına gidemeyecek bir ülkenin oyuncusu bulunabilirse ne ala, ama bulunamazsa da kimse anlayışsızlık göstermemeli.
    benim merkez oyuncusu transferi konusunda "sıfır" olan beklentim, haldun üstünel faktörü nedeniyle "biraz" seviyesinde.

    galatasaray'ımız, savunmasını rahatlatmışken ve bitirici adam sorununu çözmüşken, merkez oyuncu yokluğunun etkisini üçte birine indirmiş durumda zaten. dünya kupasının piyasa fırlatma etkisi geçene kadar idare edebiliriz. market rahatladıktan sonra, haldun üstünel'i kimsenin tutabileceğini zannetmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın