• 395
    https://youtu.be/8pEYw8PcBas

    1988 eurovision şarkı yarışması birincisi. ardındaki hikaye birazcık yine bizi ilgilendiriyor. şimdi solist hepimizin bildiği celine dion. titanic filminin efsanevi soundtrack'i 'my heart will go on' şarkısını seslendirmiş, zihinlere kazınmış unutulmaz bir kadın solist.

    https://youtu.be/Mesw9H9NQ08

    celine dion 88'de yarışmayı 20 yaşında kazanmıştı. isviçre adına yarışmıştı ama kanada vatandaşıydı. eurovision'da bu devşirme sanatçı durumları serbestti ve yeni değildi zaten. mesela 5 kere yarışmayı kazanmış olan lüksemburg'un kazanan 4 yarışmacısı aslen fransız sadece biri de yunan kökenli olan vicky leandros idi. neyse, bizi ilgilendiren kısmı ise şudur, 88 yarışmasını kazanan eserin bestecisi türktür. atilla şereftuğ. bu yarışmadaki ülke olarak ilk birinciliğimiz herkesin bildiği gibi 2003 sertab erenerdir fakat 88 yılında türk bir besteci eseriyle ipi göğüslemiştir.

    ha o yıl biz ne yapmışız derseniz, hala ziyan oluyoruz, ediliyoruz derim. yarışmaya ikinci kez mfö temsili ile katılan ülkemiz, hala çokça sevilen, reklamlara uyarlanan sufi şarkısıyla yine puan tabelasının son basamaklarından öteye gidemiyordu...

    https://youtu.be/0Cg3bBVIz_Y
App Store'dan indirin Google Play'den alın