resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 17536
    entelektüel olmak için paraya, zengin olmak için eğitime ihtiyaç olmadığını ara sıra bize gösteren eski futbolcu.

    arda turan'ı bir kenara bırakıp genel bir durum değerlendirmesi yaparsak, nice iki üç dil bilen üniversite mezunu işsiz. iş bulsalar bile haftada beş altı gün çalışıp ayda 5-10 bin kazanıyorlar o da çok şanslılarsa. ilkokulu, liseyi zor bitiren, doğru düzgün türkçe konuşamayan adamlarsa futbolcu olup türk oldukları halde haftada 1 saat antremana 1 gün de maça çıkıp kulüplerinden milyon eurolar kazanıyor. üstelik vergiden muaf şekilde alıyorlar bu paraları. oyuncu, manken, futbolcu, youtuber... bunların çoğuna, türkiye'nin başkenti neresidir?, cumhuriyet kaç yılında kuruldu?, ülkenin eğitim ve sosyal politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz gibi sorulara cevap veremez.

    kim nerede yanlış yapıyor bilemiyorum. sistem öyle yanlış öyle adaletsiz işliyor ki, bir yerini düzeltsen bu kez diğer yanı arıza verecek gibi. belki 100, 200 yıl sonra düzelir. bilemiyorum ama öyle umut etmek istiyorum.

    ez cümle, anneler, babalar; eğer çocuğunuza sadece zengin olması için bir meslek empoze etmeye çalışıyorsanız direkt futbolcu yapın. vergisiz milyon eurolar kazanırlar. ama eğer yok diyorsanız da bırakın çocuklar kendi yollarını paraya ya da etikete göre değil mutlu olacakları yönde kendileri tayin etsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın