resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4890
    dünya’da en az bulunan mevkiler play maker, (on numara) santrafor (forvet değil santrafor) ve sol stoperdir. bu mevkilerde kaliteyi yakaladığında sıkı sıkı sarılacaksın.

    atan ile tutanın iyi olacak klişesi de geçerlidir ve bu klişeyi de hep uygulayacaksın.

    galatasaray’da şu anda kalemiz emin ellerde. sol stoperimiz yıllardır yoktu marcao ile onu da halletttik. santrafor mevkiinde ise dünyanın en iyi golcülerinden birine sahibiz. belki radamel falcao’dan daha iyi santraforlar da vardır ama onlar için yıllık on milyon euroları gözden çıkarmak artı bonservis ödemek zorundasınız. yani falcao şu anda bizim için en iyi seçenek.

    maç kazanmak istiyorsanız, o golü atmak zorundasınız. o golü atmak hiç kolay değildir. bir santrafor vardır hava toplarında iyidir ama durağandır, bazıları vardır hızlıdr ama şutları zayıftır, bazıları vardır şutları çok iyidir ama golü koklayamaz. falcao’da ise bunların hepsi var. gol koklama yeteneği on üzerinden on. bu konuda dünyanın en iyisi diyebilirim. şut, hava topu, hız ve diğer kriterlerin tamamında ise on üzerinden sekiz. bu özelliklere sahip bir santrafor dünya’da çok nadirdir.

    yıllık ücreti biraz yüksek ama sıfır bonservis ile geldi bize. en az 5 m euro bonservisi hak ettiğini düşünür ve ücretinden mahsup edersek öyle pahalı sayılmaz.

    kanaatimce falcao en son maçlarda kapasitesinin %70’ine ulaşmıştı. %90’ına ulaşırsa tadından yenmez. o nedenle önümüzdeki sekiz maç ve kalan iki yılda ondan en iyi şekilde yararlanmalıyız. öyle bir golcü bulmuşken parasına bakıp hayıflanmak akıl işi olmaz. diagne’ye 13 m euro artı kdv bonservis ödedik. kendisine ödediğimiz rakam da 1.800 civarı. bu durumda hangisi daha ucuz?

    bana kalırsa falcao ile adem büyük santraforda bizi bu sezon hariç en az iki yıl idare ederler. macera aramaya, boşuna para dökmeye gerek yok. (zaten andone’nin kiralanmasını da anlamamıştım.)

    muslera-marcao-lyundama-lemina-falcao omurgasını iyi besleyebilirsek avrupa’da iş yapabiliriz aksi halde işimiz çok zor. marcao’ya teklif yapılıyormuş bence hiç düşünülmeden reddedilmeli. sol stoper bulmak çok zor, bulunca da yetişmesi en az üç yılı alıyor. biz marcao’yu bulmuşuz, yetiştirmişiz. satmak akla ve mantığa aykırı. lyundama da boyu, hızı ve bizde kazandığı ve geliştirdiği yetenek ve tecrübeyle mükemmel bir stopere dönüştü. düşünün di maria ve mbappe’yi sahadan silmişti. bunlar öyle kolay işler değil.

    bize şu anda sağ ve sol bek lazım. sağ beki nazım sangare ve linnes ile kapatabiliriz ama iyi bir sol bek bulmalıyız. çünkü yıllardır o alandan kanama geçiriyoruz. gerekirse paraya kıyarak marcelo alınmalı.

    orta sahada seri zannedersem ayrılacak, yerini mert hakan ile doldurabiliriz. lemina’yı alır ya da kiralayabilirsek harika olur. bence lemina bizden başka bir avrupa kulübünde başarılı olamaz. en azından iklim nedeniyle bu mümkün değil. dolayısıyla bizde kalmalı ve kalmak da istiyor. dolayısıyla ön liberoda lemina-mert hakan ikilisi bizim için harika olur. on numara mevkiini emre akbaba ile doldurup ondan daha iyi bir on numara bulunca italya’ya satabiliriz. sol kanatta onyekuru’yu muhafaza edip sağ kanadı emre kılınç ve feghouli ile götürebiliriz. belhanda ve diagne’yi satabilirsek onlardan gelecek para ile ekonomik durumu düzeltip iyi bir sol bek alabiliriz. ömer de orta sahada iyi iş çıkarıyor. emre akbaba veya ömer ile üçlü orta sahayı kurabiliriz. taylan ve altyapıdan gelecek gençler ile kadroyu yedekleyip gereksiz para harcamaktan kaçınabiliriz.

    bu arada stoperde emin bayram’ı sahaya sürmeye başlamalıyız. kupa maçlarında ya da uygun maçlarda beş değişiklik hakkımızı kullanırken emin bayram, yunus, atalay ve diğer gençleri yakmadan ateşe atmalıyız.

    falcao ile başlayıp nerelere geldik.:)
App Store'dan indirin Google Play'den alın