resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 4419
    kendisi kesinlikle galatasaraylıdır, en azından suyun karşı yakasındaki takıma imza attığı döneme kadar. geçmişte verdiği demeçler de bunu kanıtlıyor. çocukluğunda malum takımın taraftarı olmuş olabilir, muhtemeldir. bildiğim kadarıyla babası da malum takımın taraftarıydı. ama florya kapısından girdikten itibaren malum kulübe imza atana kadar olan süreçte sağlam galatasaraylıdır. kimseyi kandırmasın, özellikle kendisini. 2008-2009 sezonu yaz transfer döneminde transferin neden gerçekleşmediğini adnan polat bütün şeffaflığıyla açıklamadan bilemeyiz. benim iki tahminim var, birince malum ankaragücü maçı ve sonrasındaki süreç, ikincisi ise tamamen kadro yapılanması. bu adamın şu an taraftarı olduğunu iddaa ettiği kulübe karşı deli gibi gol sevinçleri var, taraftarlarına yaptığı hareketler var. 2006 şampiyonluğunda tura çıkmış adam. hala da içten içe bize karşı sempatisi olduğuna eminim, ama artık ok yaydan çıktı, oraya imzayı attığı gün o kapı kapandı, aslında kapanmayabilirdi, mehmet topal gibi bir süreç geçirseydi eminim ki bir süre sonra tekrardan parçalıyı giyerdi, biraz da onun o camianın taraftarına kendini kabul ettirmek için yaptığı hareketler florya kapısını kapattı bir daha açılmamak üzere. okan buruk örneği gözlerimizin önünde, benzer bir süreç yaşanabilirdi. velhasıl kendisi seçti bu yolu, belki de her zaman pişman olacak. onlar istemeyene kadar dönmeyi düşünmüyorum diye bir demeci de var. bir kaç sezon daha bekleseydi büyük ihtimalle şu an bir galatasaray efsanesiydi. hala avrupada oynuyor olsaydı ki bence istese oynardı, en kötü ihtimalle 11-12 sezonundaki hocanın yaptığı yeniden yapılanma içerisinde kendisine kesinlikle yer bulurdu.

    https://twitter.com/i/status/1261241896204107778

    edit:

    biraz araştırdım bir kaç ekleme yapmak istiyorum. adnan polat süreci zaten açıklığa kavuşturmuş.

    https://www.youtube.com/watch?v=RYXrMRIBAN8

    bir de emre'nin bu süreç ile ilgili bir kaç açıklaması var;

    “ingiltere’de oynarken dönme kararı aldım. evlenecektim, nişanlandım. ailem de çok istiyordu. iki kere üst üste bileğim kırılınca psikolojim de bozuldu. adnan polat’a söz vermiştim. ‘galatasaray ile görüşmeden türkiye’ye dönmeyeceğim’ diye. o dönem bizi düşünmediklerini söylediklerinden dolayı da bu sefer fenerbahçe’den teklif geldi. hiç pişman olmadığım, çok da doğru yaptığım dediğim hayatımdaki ender kararlarımdan biri oldu. gerçekten çok ait hissettiğim, sporcu olarak en olgun dönemlerimde fayda sağladığıma inandığım bir camianın içinde buldum kendimi. fenerbahçeli birinin bana sarılıp gözyaşı dökmesini burnum sızlayarak, bazen ben de gözyaşı dökerek, karşılıyorum.”

    yazının devamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. galatasaray'a ilk geliş hikayesinden ve galatasaray döneminde yaşadıklarını anlatmış.

    https://t24.com.tr/...yoruz-dediler,387864

    anlaşıldığı üzere “fenerbahçeli emre belözoğlu“ diye bir karakter bugün varsa adnan polat'ın kadro yapılanması içinde onu düşünmemesi sebebiyledir. inter dönüşü zamanı adnan polat'ın da belirttiği gibi maddi kaynaklardandır, o dönemdeki sıkıntıları biliyoruz ama newcastle dönüşü tamamen kadro planması gibi duruyor. çünkü o dönem kewell, baros gibi bir çok dünya yıldızı getirip yüksek ücretler ödemiştik, 2008 de şampiyon olmuşuz ve şampiyonlar ligi'ne katılıyoruz, istesek kesinlikle alınırdı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın