• 179
    2003 yılından beri formula 1'i takip ederim ve vettel'in başlangıcını, gelişimini bizzat gören biriyim. kesinlikle hamilton'dan aşağı bir pilot değil ve yeteneklerine göre 4 şampiyonluk kazanması şans denilemez. bunu en beğendiğim pilot alonso olmasına rağmen diyorum.

    vettel 2008 yılında torro-rosso ile italya'da yağmurlu hafta sonunda pole artı yarış kazandı. herhalde son 20 yılın en iyi hafta sonu performanmsıdır. aynı sezon hamilton'ı altındaki torro-rosso ile yağmurlu havada son yarışta geçerken lewis'i şampiyonluktan ediyordu. almanlar'ın yeni schumi olarak görmesi doğal çünkü yetenek olarak eksiği yok.

    ama sorunu maalesef mental oldu. red-bull yıllarında şımarık bir çocuk gibiydi ve takım arkadaşı webber ile olan sorunlar imajını kötü etkildedi. webber onun lehine olan takım emirlerini uygularken onun takım emrini sabote etmesi. tabii bir de şampiyonluklarına gölge düşüren alonso'nun 21yy'ın en kötü ferrari ekibi ile yarışı son haftaya kadar taşıyan performansı. takım arkadaşı ve belkide patronu dahil griddeki herkes en iyi pilotun alonso olduğunu söyledikleri bir dönem...

    ferrari kariyerinde ise arrivabene gibi gerçekten çok iyi bir patronla çalıştı. alonso ile benzer olan yönü şampiyonluk kazanamaması ve takım patronu değişmesiyle ayrılması oldu. ferrari ona şampiyonluk kazanabileceği aracı verdi. alonso ferrari'nin yavaş olmasından bıkmıştı ve kendisine gösterilen yeni sezon aracı için "ağustos ayında her takım hızlıdır" diyerek kendini kovdurdu. vettel ise takım içi birinci pilotluğu kaybetti ve ayrıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın