• 127
    hiç bir belirti göstermeyen 11 personeli genel taramada pozitif çıkmıştır.

    liglere devam kararı alınmasa bugün mangal kurup, kebap yapacak adamlar, allahtan tarama yapıldı da izole edilecekler. robert koch enstitüsüne göre her vaka için 9 tane semptomsuz vaka varmış. bugün tüm türkiyeye tarama yapsak 1 milyon civarı semptom göstermeyen vaka var bu bilgiye göre. virisün bulaşma ihtimali 10 kat artsa da ölüm riski de doğal olarak 10da 1ine düşmüş gözüküyor.

    iyi ki ligler başladı da adamların haberi oldu. yapılan tarama şikayet üzerine değil de önlem amaçlı yapılmıştı çünkü. en kısa sürede testleri negatif çıkar umarım. iyileşirler diyeceğim ama adamlar hasta değil zaten. bir test yaptılar ve o pozitif çıktı. umarım negatife döner. çalıştığınız iş yerinde, bindiğiniz otobüste, oturduğunuz apartmanda yapılsa bu tarama aynı şekilde sonuçlar almanız muhtemel. bu konuda bizler baya şanssızız. yakınınızda yatağa düşecek kadar hastalanan biri yoksa eşiniz bile olsa, çocuğunuz bile olsa haberiniz olmayacak çünkü.

    bu virüsle aşı çıkana yaşayacağız. öyle veya bu şekilde. futbol oynanması çok mu elzem? tabi ki değil ama elzem olan o kadar az sektör var ki hepsini süresiz durdursak aşı çıkana kadar normalleşme gibi bir iddiamız olmaması lazım. avmlerin, camilerin, sinemaların, tiyatroların, berberlerin açılmasına gerek var mı? daha ciddi düşünürsek inşaatların devam etmesine, savunma sanayiinin çalışmasına gerek var mı? yani bir inşaat 3 ay önce bitse ne bitmese ne, tai yerli savaş uçağını 2035'in haziranında üretse ne eylülünde üretse ne değişir? herkes maskesini takacak, önlemini alacak. yoksa sadece salgın sürecinde etkili sektörler faal olsun. futbolcular ise bu konuda en rahat olanları. halihazırda zaten süper sağlıklı olmalarının yanı sıra, gün aşırı tarama yaptırma imkanına da sahipler.

    ayrıca gelen haberlerde erzurum'da sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyulmadığı, maske takılmadığı belirtiliyor. geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı da uygulanmadı. bu vesileyle umarım erzurum'daki vatandaşlarımız da umarım işin ciddiyetini anlamışlardır. tff'nin devam kararı olmasa saça saça gezecekti semptomsuz vakalar birbirlerine.

    edit: galatasaray sözlük bilim kurulu başkanı ocgunsson'ı göreve davet ediyorum. kendisi varken benim uzun uzun yazmam manasız. ben daha çok galatasaray sözlük'ün oytun erbaş'ı konumundayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın