resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 17508
    arda turan galatasaray'dan nasıl ve niye ayrıldı? kendi ağzından söylediği kadarıyla, galatasaray' dan ayrılmayı ilk kafasına koyduğu an, küfür yediği an olmuştu. gitti. gittiği takım ispanya liginin üçüncü büyük statüsünde yer alıyordu. güzel işler yaptı, öyle ya da böyle; barcelona transferi gerçekleşti. fakat.. atletico madrid'e transferinin ilk sezonunda bile arda böyle güzel konuşmaya, futbol içinde yorumlar yapabilme kabiliyetine sahipti. elbette yıllar geçtikçe futbol adına gördüğü ortamların etkisiyle daha derin düşünebilme kabiliyeti gelişti. fakat işte acı olana gelelim ki, o yanıbaşında duran örnekleri es geçti. modern futbolun postuna bile ait diyalektiğini geliştirmiş olsa da, yeşil sahalarda bundan çok uzakta profil çizdi. kah sakatlık buna engel oldu, ekseriyetiyle kah becerilerine sahip çıkmayarak, lobi işlerine girerek, yanlış düzlemde hayatını planlayıp gözümüzden düştükçe düştü.

    hani arda diyor ya 'ben galatasaray' da yıllarca boş mukaveleye imza attım' diye, ardacım, o işler salt sevgiyle olsaydı, bu sözlük dahilinde bile yıllardır takip edip okuduğum insanların çoğu senden de fazlasıyla dürüst şekilde arma sevdalısı. yani 'boş mukavele' hadiseleri artık boş muhabbetlerdi ki, artık hadiseye bu pencereden bakmayıp, son videodaki halin üzre gördüğümüz gibi futbol konuşuyorsun.

    şahsım üç yaşından beri tuttuğum takımın maçlarını dinlemek, seyretmek için günümü planlarım. çalıştığım zaman bile gerekirse tek kulaklıkla radyodan maçı takip ederim. kendi halimde, kimseye küfür etmeden takımımı severim. fakat arda turan; bu 'adam' ne yaptı? gerektiğinde yeteneğine ihanet etti ve sevdalıyım dediği takımına geri dönmek istediğini açık, kapalı belli etti.

    artık siyasetin sabunuyla ekmeğini kirletenlere sözüm yok! futbol mu konuşuyor, 'adam' tayfasından abileri gibi televizyonda, sosyal medyada futbol mu yorumlayacak; keyfi bilir! yaptığı hataları yazıp, söylemlerini tekrarlayıp laf ebeliği yapmak istemiyorum. kendisine karşı nefretim hiç olmamıştı ama saygımı kaybedeli çok olduğu için, bu saatten sonra arda turan ile galatasaray yakınlığını sadece eski haberlerde, istatistik bilgilerinde görmeye arzuluyorum. ben böyle bir talepte bulunuyorum diye hayatın olduracağı gerçekleri, olguları gözardı da edemem; şu covid-19 vasıtasıyla farkındalığımız fazlasıyla arttı kanaatindeyim. ancak 'yaşı küçüktü, çocuktu olur, yanlış insanların içindeydi, arkadaş ortamı kötüydü, kendisi iyi ama çevresi kötü' gibi bahaneleri cehenneme giden iyi niyetler olarak düşünüyorum.

    ailesiyle, yine futbolun içinde sağlıcakla kalsın ama mümkünse 'arma aşkına' edebiyatını bir daha bize karşı yapmasın, göz boyamaya kalkmasın! futbol mu konuşacak, konuşsun! yeşil sahalara mı dönmeye çabalıyor (!), yapabiliyorsa yapsın! onun haricinde görüşü, tutumu, yönelimleri kendisini bağlar ve bize laf söylemek düşmez. kaç kere daha sosyal medya platformlarında pabuç değiştirip, galatasaray üzerinden prim kasıp duracak ve biz aynı lakırdıları yapıp duracağız?

    age quod agis arda. sen kendi işinde, biz de kendi işlerimizde!
App Store'dan indirin Google Play'den alın