resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 17501
    kendisi bence corona sürecini olabilecek en iyi şekilde değerlendirmektedir.

    jose mourinho’nun manchester sonrası tottenham öncesi dönemini hatırlayalım. futbolu unutmuş, modern futbola ayak uyduramamış, asla elit seviye takım çalıştıramaz/çalıştırmamalı şeklinde bütün insanlar kendisi hakkında yorumlarda bulunuyordu. ne yaptı mourinho? çıktı sky sports’la birkaç program yaptı, birkaç maç analizi yaptı. adamın iletişim gücü o kadar yüksek ve sanılanın aksine futboldan o kadar çok anlıyor ki, benim diyen yorumcu kendisinin çeyreği kadar etki etmedi futbol izleyicisine. neticede mou imajını düzeltti ve tottenham gibi bir kulübe üstelik pochettino’nun ardına hoca olarak gitti.

    peki arda ne yapıyor? bulabildiği her ortamda canlı yayınlara röportajlara katılıyor. bunca iyi takımda bulunmuş, bunca iyi hocalarla çalışmış bir futbolcunun düşük bir futbol zekasına sahip olması mümkün mü? imkansız. üstüne üstlük arda bu futbol zekasını saha içinde de yeterince gösteriyordu zaten. neyse, futbol topluluğuna çok farklı yerlerde çok fazla kendisini gösteriyor.

    arda’nın problemi neydi? bence en büyük problemi iletişimdi. haklı veya haksız kendisini kariyeri boyunca yanlış yoldan ifade etti. şimdi düzgün bir iletişim kuruyor hitap ettiği kitleyle. futbol bilgisini, futbol geçmişini konuşturuyor ve imajını düzeltmeye çalışıyor. başarılı da olduğunu düşünüyorum. beş dakikalık bir twitter gezintisiyle bunu anlayabilirsiniz zaten.

    tebrik ediyorum kendisini. bir süre daha bu tür canlı yayınlara devam ederse özellikle galatasaray taraftarında olumlu bir imaj bırakabilir. bu sayede de artık nihai hedefine, galatasaray formasına kavuşur.

    istiyor muyum? hala istemiyorum, kesinlikle istemiyorum. adam sahada hiçbir şey göstermedi ve göstereceğine de inanmıyorum çünkü. ama dediğim gibi, ben karar mercii değilim ve karar mercii olan insanlar bir yerde kendi kitlesinin de isteklerine yanıt vermek zorunda. geçtiğimiz transfer döneminde bile arda’yı isteyen bunca galatasaray taraftarı varken bu sayının önümüzdeki transfer döneminde iyiden iyiye artacağını düşünüyorum. bunun sonucu olarak da arda bir kez daha galatasaray formasını giyecektir. bunların başına kocaman bir bence eklediğimi de tekrar söyleyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın