resim
Richard Paul Franck Kingston
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Kaleci
Yaş:46
Boy:1.83
Uyruk:Gana
  • 50
    biz kendisini "kingston" olarak bilirdik, sonra öğrendik ki adam "kingson"muş. zaten o da; adını faruk gürsoy olarak değiştirip, türk vatandaşlığına geçerek bu kargaşaya son vermişti.

    türkiye'ye ilk gelişi 96 yılına dayanır. aralarında stephen appiah'ın da bulunduğu 6-7 ganalı'yı altyapıya getirmiştik. ama malesef o dönemki statü gereği faydalanamayıp epeyce bir süre florya'da dolaştırıp göndermiştik. hatta bir tanesi hayatını kaybetmişti, rush ya da salifu olabilir. istanbul'a getirdiğimiz 6-7 tane ganalı'dan biri de kaleci kingson'du. sözleşme imzalayıp başka takımlara kiralık göndermiştik. ilk galatasaray macerası böyle bitmişti.

    kingson ülkesine dönmüşken, bizim yönetimimiz aly faryd mondragon'un maaş pazarlıklarından muzdarip olduğu için, tuttu kingson'u bir kez daha transfer etti. bunda kingson'un milli takımı'nda oynadığı iyi maçların da etkisi var. 2003-2004 sezonuydu, kingson bir kez daha galatasaray'a geldi, 15 mayıs 2004 galatasaray elazığspor maçı'nda bir kez de olsa galatasaray formasını giydi ve hatalı da bir gol yiyerek takımdan ayrıldı.

    daha sonra premier lig'e kadar uzanan, birçok kez anadolu kulüpleriyle yolunun kesiştiği, türk vatandaşlığına geçince askerlikle ilgli problemler yaşadığı, bebek sahibi olmak için kullandığı ilacın doping testinde çıkmasıyla başının belaya girdiği ilginç bir kariyeri vardı kings(t)on'un.
App Store'dan indirin Google Play'den alın