resim
Andrea Pirlo
Görev:Teknik Direktör
Takım:Sampdoria
Yaş:45
Uyruk:İtalya
  • 516
    italyan futbol şairi... pirlo gibi oyuncular her saniye şapkadan tavşan çıkarabilecekleri için bir maçın 90 dakikasını da heyecanlı hale getiren oyunculardır.

    onun oyuna soktuğu zeka kendisini ve kendi gibileri durdulamaz yapıyor. rakip olarak istediğin kadar hızlı ol, istediğin kadar güçlü ol; bu adamın bir pasla yapabileceklerini engelleyemezsin. karakter olarak dışarıda buz gibi bir adam olsa da sahaya koyduğu hırs, oyun zekasıyla birleşince gittiği her takımda başarı olmuş bir isimdir.

    8 yaşında bir çocukken izlediğim 2006 dünya kupasıyla beraber sempati kazandığım italyan futbolunda kendisini farketmem hiç uzun sürmemişti. üstelik uğurlu rakamım olan 21 numarayı giyiyordu, üstüne yakışıklı bir adamdı, insanın yüzüne baktıkça bakası geliyordu. kariyeri boyunca hayranlıkla izledim kendisini. hatta fm'lerde hangi takımda çalışırsam çalışayım bir şekilde kendisini getirip futbolu bırakana kadar ilk 11de oynatıyorum. bu sapıklığım fm 18'e kadar devam etti. sonra o futbolu bıraktı, bana da sahada yazdığı şiirleri hatırımda tutmak kaldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın