• 4
    isletme disiplininin bir alt dali olarak 1980'lerden itibaren gittikçe önem kazanmis ve kendini kabul ettirmistir. bunda en büyük etken ayni dönemde sporda tüm dünyada yasanan ekonomik büyümedir. "spor isletmeciligi" olarak da çevrilebilir, nitekim yabanci üniversitelerde
    sport business, sport management veya sport business management gibi farkli isimli programlar vardir. her halükarda sunu belirtmek gerekir, isin business ve management yönleri iç içe olsa da, bunlar aslinda birbirinden farkli alanlar olarak da görülebilir. nitekim bir altyapi çalisani veya stk baskani konunun business yönüne dogrudan bulasmaz.

    ülkemizdeki üniversitelerde de gittikçe yayginlasmakta ve hem lisans hem lisans üstü seviyede okutulmaktadir. bu isin teorisinin babalari ise abd, ingiltere ve avustralya olarak görülebilir. dolayisiyla bu bölümü okuyacak kisilerin iyi derecede ingilizce okuma kabiliyeti olmasi gerekir, nitekim türkçe kaynaklar çok kisitlidir.

    spor yöneticiligi çok keyifli ama biraz yalniz bir alandir, kurumlar ve kulüpler mezunlari kapismaz. ögrenciler soranlara ne okuduklarini anlatmakta güçlük çeker çünkü spor denince halkin aklina fiziksel aktivite gelir ve perde arkasi pek düsünülmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın