• 6274
    biliyorum her sene şampiyon olamayacağımızı ama hiç azalmıyor içimdeki bu şampiyonluk hırsı. evet galatasaray bizi başarılara, şampiyonluklara çok alıştırdı. en ufak bir tökezlemede bir vücudun alışık olmadığı hoş olmayan uyarıcılara verdiği tepkilere benzer tepkiler veriyoruz. ama bu başarılı olma isteğimi kamçılayan bir durum daha var:

    ben galatasaray'ı türkiye'nin en ilkeli spor takımı olarak görüyorum. kişisel anlamda bazı futbolcularımız, yöneticilerimiz hatta başkanlarımız, muhakkak pisliğe bulaşan, bize yakışmayacak durumlar içine giren birileri vardır -bu yeryüzünde istisnasız tüm topluluklarda vardır-. fakat sahip olduğumuz ilkeler ve sahip olduğumuz büyüklük bu olumsuzlukların klüp geleneği haline gelmesini engelliyor. hal böyle olunca şu vasat ortamda hiç bir güruha tek bir başarı kırıntısı bırakmasın istiyorum bu klüp. çünkü hiç kimse bizim kadar haketmiyor. bu pislik yuvasında o kadar dolap çeviren haysiyetsizlerin hevesi sürekli kursağında kalsın istiyorum.

    şu ülke futbolu daha fatih hoca'nın hakkını teslim edememişken, vasat altı grup hakettiği dipte olsun istiyorum. en ufak bir sallantıda ağızlarının suyu akanlar, hiç bir fırsatı kaçırmayan galatasaray düşmanları - evet belki de başarının düşmanları- öyle ağızlarında salyalarla kalakalsınlar.

    sadece inanmıyorum biliyorum da; galatasaray her yönüyle bu ülke sporunun çok üzerinde bir yerde.

    çok şükür fatih hocam da galatasaray'da herkese hakettiği küsküyü veriyor. hayatta adaletin ortaya çıktığı tek zaman sanırım galatasaray ve fatih terim birlikteliğinin olduğu zamanlar. onun dışında dünya çok adaletsiz. nice birlikte yıllara. yazı başka bir forma erişmeden bitireyim.:

    "çok büyüksün galatasaray"
App Store'dan indirin Google Play'den alın