resim
Dirk Nicolaas Advocaat
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:76
Uyruk:Hollanda
  • 331
    olağanüstü bir tespitte bulunmuş, fenerbahçe'nin hollanda asıllı eski teknik direktörü;

    'türk futbolunda oyunculara aşırı romantiklik ve duygusallık yüklenmiş, kalitesizlik gizlenmiş. bu paraların döndüğü alanda oyuncuların başarısızlığında romantik olmak salaklıktır."

    hep savunduğum ve her zaman da savunacağım bir tez var; eğer bir futbol kulübü, kadrosunda yer alan futbolculara 4 ila 5 milyon euro bandında para ödüyorsa bunun karşılığı, şampiyonlar ligi'nde en az çeyrek finaldir. ha eğer şampiyonlar liginden 2-3 puan toplayarak, grup maçlarında hiç bir varlık gösteremeden ilk turda ekleniyorsan, o takıma bu paraları vermenin de bir lüzumu yok.

    çok sofistike gelecek belki ancak, örneğin falcao ile senelik 5 milyon euro dan kontrat yaparken, bunu şampiyonlar ligini baz alarak yapacak, özel de bir madde koyacaksın. eğer şampiyonlar ligi'nde çeyrek final görürsen falcao kontratta yazan bu parayı alacak. fakat ilk turda elenip gidersen, yaptığın özel madde devreye girecek ve o zaman da 3 milyon euro kazanacak. çünkü ben bu oyunculara, şampiyonlar ligi'nde beni başarıya taşısın diye bu büyük paraları veriyorum. eğer bu özel maddeyi de kabul etmiyorsa almayacaksın.

    sen şampiyonlar ligi'nde averaj takımı ol, ama millet çuvalla parayı götürsün, yok öyle dünya!

    tekrar ediyorum, senelik 4-5 milyon euro ya oynayan futbolcuların olduğu bir takım, şampiyonlar ligi çeyrek final, yarı final takımıdır. nokta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın