• 104
    gerek fatih terim kaynaklı, gerekse floransa gibi güzel bir şehrin takımı olmasından birçoğumuzun sempati beslediği kulüp. bende iz bırakan olayları ise 2002’de yaşadıkları büyük kriz sonrası iflas ederek serie c’ye düşmeleridir.

    o dönem kadrolarında büyük isimler vardı. 2001 yazında rui costa’yı milan’a, toldo’yu da inter’e iyi paralara okutmuş olmalarına rağmen, 2001-2002 sezonunda iflastan kurtulamadılar. her ne kadar düşdükleri duruma üzülmüş olsam da, aslında tek düşüncem akbaba gibi yıldızlarına çökmekti. adı her daim bizimle anılan rui costa için tren kaçmıştı, ancak nuno gomes ve chiesa için ağzımızın suyu akıyordu adeta. beşiktaş’ın da amaral’a çökmesi taraftarda beklentiyi artırmıştı. ancak ne yazık ki hevesimiz kursağımızda kalmış, chiesa lazio’ya giderken, nuno gomes benfica’nın yolunu tutmuştu.

    fiorentina, o yıldan sonra birer sezon serie c ve serie b‘de oynadıktan sonra serie a’ya döndü... chiesa, kariyerini hiç yurt dışına çıkmadan italya’da tamamladı... nuno gomes, hayret verici bir biçimde yaşlandı... amaral ise kendini arabesk müziğe verdi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın