• 19
    ilgili başlığın açıldığı tarihten itibaren versusu kaale alacak olursak, sneijder'in açık ara fark ile kazandığı karşılaştırma olmuştur.

    kaka, ismi bizimle anıldığı transfer dönemi sonrası real madrid'de kalırken, sneijder bize geldi.

    kaka da, ertesi dönem milan'a kiralanırken, sneijder o dönem bizle devam etti.

    kıyası da her iki oyuncunun yeni takımlarında tam bir sezon oynadığı 13-14 sezonundan itibaren başlatıyorum.

    kaka milan'da kiralık oynadığı 13-14 sezonunda 37 maçın 34'üne 11 başlamış. 9 gol 2 asist ile skora katkı yapmış. wesley sneijder ise maçkolik verilerine göre 42 maçın 40'ında 11 başlamış ve 17 gol atmış. asist yazmıyor, ancak hiç yapmadı değil, muhtemelen girilmemiş.

    14-15 sezonunda kaka memleketi brezilya'ya dönüp, sao paulo forması ile 24 maçın 23'üne 11 başlamış. 3 gol 3 asist yapmış. wesley şampiyon olduğumuz o sezonun 42'sinde 11 başlamış. toplamda 44 kez sahaya çıkmış bu arada. 14 gol 5 asist gözüküyor.

    15-16'da kaka abd yollarına düşüp, miami ekibi orlando pirates ile anlaşmış. bu noktadan sonra üst düzey çaptan düşüp, yavaş yavaş emeklilik moduna girmeye başladığı için istatistikleri ve kıyas yapmayı bitiriyorum.

    kaka'nın ve sneijder'in futbol kariyeri ve yeteneklerine herhangi bir yorum getirmeyip, yalnızca kıyas açısından sneijder'in daha faydalı olacağının ıspatı yapılmıştır. tabi yine de kaka bize gelseydi ne olurdu bilemeyiz, orası afaki. fakat kariyer gidişatları kıyaslandığında sneijder net ve bariz şekilde doğru isimmiş gibi gözüküyor.

    edit: sneijder 13-14'te 9 asist yapmış. survivalofthefittest teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın