resim
Hasan Gökhan Şaş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 2359
    aferin kullandığı için doping cezası aldığı dönemde, fenerbahçe tarafının ağır saldırılarına uğramış efsanemiz.

    hasan şaş:

    “idrar örneği alan federasyon doktorlarına, grip olduğum için bir gün önce aferin ilacı aldığımı söyledim ve bunun rapora yazılmasını istedim. ancak yazmadılar. ben kasıtlı olarak dopig yapmış olsam, futbol hayatımı erkenden noktalamış olurum. ben böyle bir şey yaparak rakip takımın oyuncularına saygısızlık bulunmam.

    ben adana çocuğuyum. biz şalgamla büyüdük. benim dopingle kesinlikle işim olmaz. böyle bir şey yapmış olsam ilk önce kendime ihanet etmiş olurum. fatih hocam da beni takımdan alırdı. böyle bir işin ortaya çıkması beni bir hayli üzdü. kendimi suçlu hissediyorum.”

    fatih terim:

    “doktorun, hasan’a ‘aferin’ verdiğini biliyorduk. bu durumu, maçtan önce ve sonra federasyon yetkililerine bildirdik. aslında hasan’ı o maçta oynatmayacaktım ama hakan sakatlanınca oyuna almak zorunda kaldım. birileri gene ortalığı karıştırmak istiyor. yazık bu çocuğa. çok masumane sebeple alınmış bir ilaç. neden bu boyutlara getiriliyor. olayda ne yanlış var? çirkin saldırılara gerek yok.”

    burhan uslu:

    “hasan şaş’ın grip olduğu ve aferin ilacı aldığı, sakaryaspor maçı sonrasında idrar testi yapan doktorlara bildirildi. ben, sakaryaspor maçına gidemedim. diğer doktor arkadaşımız serhan kurtulmuş olayı federasyon yetkililerine bildirmiş. “

    ali dürüst:

    “kulübümüzün genç doktorları, maçtan bir gün önce hastalanan hasan şaş’a aferin veriyor. ama bu durum, doping kontrolü yapan doktora söyleniyor. o da, ‘bir şey olmaz’ diyor.”

    aziz yıldırım:

    “bu çok düşündürücü bir olaydır. galatasaray gibi, türk sporunun lokomotifi olan bir kulüpten böyle bir şeyin çıkması hiç de iyi bir olay değil. türk sporu için bir lekedir. akıllara başka sorular da gelebilir. dost bir kulübün böyle bir olayda yaralanması bizi üzüyor.”

    abdullah kiğılı:

    “galatasaray’ın bundan sonraki tüm maçlarında doping kontrolü isteyeceğiz. sağlık kurulunun sporculara verilmemesi gereken ilaçların listesini sezon başında kulüplere verir. büyük bir kulüp böyle bir hata yapamaz. olay çok vahimdir. galatasaray’ın maçlarında göstermiş olduğu yüksek kondisyonun sebebi şimdi daha iyi anlaşılmaktadır”.

    necdet ersoy:

    “bu olay g.saray gibi kültürü ve büyüklüğü ile övünen bir camiaya yakışmamıştır. ali sami yen stadının soyunma odalarına doping kontrolü vardır diye yazılmasının nedenini şimdi daha iyi anladık. bu yazıları oraya yazacaklarına aynaya daha iyi baksınlar belki bir şeyler anlarlar. bundan böyle g.saray’ın her maçında doping kontrolü yapılmalıdır”.

    galatasaray yönetim kurulu:

    “maç sonrası yapılan doping kontrolünde bu ilaçların verildiği futbolculumuz ve doktorumuz tarafından beyan edilmiştir. bir gün sonra da bu hususlar yazılı olarak türkiye futbol federasyon sağlık kurulu’na beyan edilmiştir. sadece ülkemizde değil tüm dünyada soğuk algınlığına karşı sık kullanılan ve en etkin ilaçlarından biri olan a-ferin doping amacıyla değil, sadece tedavi amacıyla verilmiş bulunmaktadır.

    galatasaray spor kulübü olarak test sonuçlarına itiraz etmeyeceğimizi de şimdiden beyan ederiz. zira kulübümüz bu ilacın tedavi maksatlı olarak futbolcuya verildiğini daha idrar örneği alınmadan şifai, alındığının ertesi günü ise yazılı olarak beyan etmiş bulunmaktadır. türkiye futbol federasyonu sağlık ve hukuk kurulları’nın yukarıda belirtilen hususları gözönüne alarak bu konuyu değerlendireceğini ve doping amaçlı bir kullanım olmadığını ortaya çıkartacağını umuyor ve bekliyoruz.”

    ****

    pfdk hasan şaş'a 6 ay, serhan kurtulmuş'a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verir.

    hasan şaş;

    “doping içeren madde olduğunu bilmediğim bir ilaç aldım ve başıma bunlar geldi. böyle ceza alacağımı bilseydim gerçeğini alırdım. benimle uğraşanlar rahatlamış oldular. çok yıprandım ama sağlık olsun. genç bir insanım, bunu da atlatırım.”
App Store'dan indirin Google Play'den alın