resim
Christoph Paul Daum
Görev:---
Doğum:24.10.1953
Ölüm:25.08.2024 (70)
Uyruk:Almanya
  • 549
    fenerbahçe'yle 2 şampiyonluk kazanan, 2 şampiyonluğu da son maçta kaybeden alman teknik direktör. lig tarihinde son maçta şampiyonluk kaybedilen sadece iki sezon vardır ve ikisi de daum'lu fenerbahçe'ye aittir. *

    yıllar önce bursaspor'a şampiyonluk kaybetmesi sonucu bir fenerbahçe taraftarı kişisel blogunda kendisi hakkında şöyle bir not düşmüş:

    "öncelikle şunu söyleyeyim; christoph daum yanlış bir tercih değildir fenerbahçe yönetimi için. dikkat edin fenerbahçe için demiyorum, yönetimi için diyorum. zira eğer türkiye'de şampiyon olmak istiyorsanız, hem de üç sene üst üste olmak istiyorsanız aziz başkan gibi, bunun sözlerini veriyorsanız ortalıkta bağıra çağıra, takımınızın başına getireceğiniz iki adam vardır: biri alman daum'dur, diğeri de rumen lucescu'dur. bu iki hocayı takımınızın başına getirdiğiniz takdirde çok büyük olasılıkla ligi şampiyon olarak bitiriyorsunuz. bakın bu kadar eleştirilen christoph daum'un türkiye karnesine.. fenerbahçe'yi çalıştırdığı 4 sezonda 2 şampiyonluk kazandı, 2 şampiyonluğu son maçlarda galatasaray ve bursaspor'a hediye etti. türkiye için muhteşem bir teknik direktörlük performansı bence. ama o kadar.

    yani türkiye ligini güle oynaya kazanabilen daum'un takımı sıra avrupa'ya gelince rezil bir performansla elenir gider.. ama zaten fenerbahçe yönetiminin derdi avrupa değil ki! türkiye'de şampiyon olarak, galatasaray'ı sürekli yenerek zaten kasasını istediği şekilde dolduruyor, fenerium'lar ciro rekorları kırıyor, herkes mutlu, herkes huzurlu.. ne gerek var avrupa macerası uğruna zico'larla, le guen'lerle uğraşmaya, uğraşırken eldeki türkiye şampiyonluğundan da olmaya? demem o ki christoph daum, avrupa'nın en zengin 20 kulübü arasında olan dev bir bütçeye, stada, taraftara ve potansiyele sahip bir takım için zayıf, ama fenerbahçe yönetiminin vizyonsuz hedefleri için güçlü bir teknik direktördür. nitekim avrupa kupası'nda lille gibi ikinci sınıf bir takıma elenmesine rağmen, herr daum şampiyon yapsaydı takımı, kalacaktı takımın başında ve fenerbahçe'nin bir senesini daha yiyecekti. emin olun ki böylesi daha hayırlı olmuştur fenerbahçe açısından."

    bunları ben ya da başka bir galatasaray taraftarı fenerbahçe karşıtlığı yapmak için söylemiyor dikkatinizi çekerim. bu doğruluk payı çok yüksek olan fenerbahçe eleştirisini yapan bizzat bir fenerbahçeli. hayır biz söylesek objektiflikten uzak, antifenerli falan diye yaftalanmaya çalışılırız.

    bir tarafta türkiye'de başarı avrupa için araçtır diyen galatasaray, bir tarafta tek derdi türkiye'de şampiyon olmak olan fenerbahçe. başka sözüm yok, tek büyüksün galatasaray...
App Store'dan indirin Google Play'den alın